Heel je vaderwond

VOEL JE VEILIG EN KALM: HEEL JE VADERWOND

De vaderwond kan net zoals de moederwond ook een groot thema zijn in je leven. De relatie die je als vrouw met je vader hebt, kan van invloed zijn op al je (liefdes)relaties. Je vader is tenslotte de eerste man in je leven. Daarmee is hij jouw rolmodel voor mannen in het algemeen. De vaderwond en de moederwond zijn ook van invloed op elkaar. Van je moeder en de vrouwen uit jouw familielijn, heb je een bepaald manbeeld en karakteristieke overtuigingen over mannen meegekregen. Welk beeld hadden zij over mannen? Hoe gingen jouw ouders vroeger met elkaar om? Hoe was hun (liefdes)relatie? Welke ervaringen heb je zelf opgedaan? Was je vader aanwezig? Was je vader betrokken bij jouw leven? De manier waarop je als kind een relatie had met je vader, heeft op volwassen leeftijd gevolgen op de relatie die je hebt met mannen. Dit kan je partner zijn, maar het kan ook om een werknemer, je baas of een vriend gaan.

In dit waardevolle traject krijg je drie 1-op-1 basisopstellingen. Gedurende het hele traject stem ik met mijn gevoel volledig af op jou, waardoor alle delen van jezelf aan bod komen. Zowel het mannelijke als vrouwelijke aspect. We zoomen specifiek in op jouw vaderstuk en wat daarin nodig is om te helen. Indien nodig, nemen we ook een moederstuk mee. Met dit traject verrijkt je jezelf als mens, het helpt je jezelf verder te ontdekken en te groeien.

Door jouw ervaringen heb je overtuigingen over mannen ontwikkeld.

Als vrouw ontwikkel je een stabiel zelfbeeld en ben je in staat fijne en veelal succesvolle liefdesrelaties aan te gaan, wanneer er in de oorsprong een goede verbinding met je vader is geweest. Als hij een liefdevolle en aanwezige vader voor je was en hij je alle ruimte en bescherming gaf om je als vrouw te ontwikkelen. Je kreeg het gevoel dat je er mag zijn, gewoon zoals je bent. Heb je een afwezige vader ervaren die afstandelijk was en emotioneel niet bereikbaar is, dan kan dat enorme impact hebben op jouw (liefdes)relaties. Heb je een vader, die bijvoorbeeld het gezin al heel vroeg in jouw leven heeft verlaten, dan kan dit grote gevolgen hebben op de ontwikkeling van jouw manbeeld.

Door jouw ervaringen heb je overtuigingen over mannen ontwikkeld. Dat kunnen beperkende en negatieve overtuigingen zijn die zijn opgeslagen in jouw oerbrein. Gevoelens als ‘altijd alles alleen moeten doen’, ‘alles zelf moeten uitzoeken’, ‘je in de steek gelaten voelen’ horen bij deze ervaringen. Een grote schouder hebben gemist om uit te huilen en te troosten. Je niet veilig voelen en eenzaam zijn. Vaak heb je een teleurgesteld gevoel als je aan je vader denkt en heb je het gevoel dat je niet belangrijk genoeg voor hem was. Je verlangt naar erkenning voor wie je bent, je wilt ergens bij horen en je welkom voelen. Door dit gemis, kan het voorkomen dat je je in verbinding met mannen jezelf kleiner voelt en je je afhankelijk opstelt. Of je bent heel sterk en zeg je tegen jezelf: “ik heb geen man meer nodig, ik doe het wel alleen.” In je diepste kern vind je het eigenlijk heel spannend om je te verbinden met een man en een relatie aan te gaan.

Relatieproblemen zijn een prachtige weg naar heling.

De relatie met je vader kent vele vormen. Van de afwezige vader, de overmatig beschermende vader, de dominante vader, de passieve vader tot de geïdealiseerde vader. Alle ervaringen die je hebt met je vader, zowel de leuke als de minder leuke neem je mee in je liefdes(relaties). Wanneer er een conflict met je partner plaats vindt, kan deze je triggeren en oude pijn van afwijzing oproepen. Deze triggers zijn eigenlijk de mooiste cadeautjes die je kunt krijgen. Relatieproblemen zijn een prachtige weg naar heling. De problemen die ontstaan komen voort uit het niet helder hebben van de eerste relatie in je leven die je hebt met je vader en ook die met je moeder. De vroegere ervaringen en patronen uit je kindertijd bepalen op onbewust niveau je leven. Door eerlijk te durven kijken naar de relatie met je vader, stap je uit de overlevingstructuur en krijg je inzicht in de invloeden van de relatie met je vader op de relatie met je partner of andere mannelijke personen in je dagelijks leven. Je gaat balans ervaren tussen het mannelijke en het vrouwelijke deel in jezelf, waardoor de liefde voor jezelf weer gaat stromen en je steeds meer in het hier en nu komt.

Dit traject is voor jou geschikt;

Als je de relatie wilt verbeteren met jezelf en je omgeving, waaronder je partner en je familie.

Als je het diep van binnen spannend vindt om iemand echt dichtbij te laten.

Als je steeds maar weer tegen dezelfde problemen aanloopt.

Als je je niet veilig en kalm voelt in je eigen lichaam.

Als je het gevoel hebt alles alleen te moeten doen.

Als je een leegte en eenzaamheid in jezelf voelt.

Als je moeilijk je grenzen aan kunt geven.

Als je angst ervaart om verlaten te worden.

Wat brengt het je?
  • Je voelt je kalmer in je lichaam.
  • Je voelt je bevrijd van wat je nu nog beperkt.
  • Je vertrouwt weer op je eigen-waarde.
  • Je wordt liefdevoller, milder en zachter voor jezelf.
  • Je voelt de ruimte om op een gezonde manier je eigen plek in te nemen.
  • Je voelt je weer verbonden met je eigen lichaam en ervaart meer rust en ontspanning.
  • Je komt meer in het hier en nu.
  • Het voelt weer veilig genoeg om een man dichtbij te laten zonder jezelf te verliezen.
  • De relatie, die je met jezelf hebt, verbetert en daarmee ook de relatie met je omgeving.

Gedurende het hele traject ben ik er volledig voor jou.

De Vaderwond is een prachtig traject op maat, waarbij we inzoomen op specifiek jouw vaderstuk. Het traject bestaat voor het grootste gedeelte uit proceswerk, waarin alle delen van jezelf aan bod komen. We zoomen specifiek in op datgene wat bevrijd wil worden in jou. Daarnaast leer ik je ademhalingsoefeningen en lichaamsgerichte vaardigheden die je kunt integreren in het dagelijkse leven. Je ontvangt 3 uitgebreide sessies van in totaal 7 uur. Je kunt me in deze periode, naast de sessies, onbeperkt mailen, appen of (video)bellen als dat nodig is. Je ontvangt in dit traject alle aandacht en ondersteuning die je nodig hebt. In de zorg na het traject, kun je mij nog vragen stellen om te reflecteren, de balans op te maken en stil te staan bij jezelf. Omdat ik geloof in echte fysieke verbinding zijn de sessies live in mijn praktijk.

Jouw investering in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei door terug te gaan naar de basis, naar je Vaderwond is slechts 425,- (incl btw). Heb je al een geboorteopstelling ervaren in mijn praktijk? Dan stemmen we af op wat er speelt en wat jij op dit moment nodig hebt voor jouw situatie. Bij dit traject krijg je mijn Whitepaper en 50 inzichttkaarten met visualisatie en schrijfoefeningen cadeau die ondersteunend zijn in het proces.

Als je merkt dat dit resoneert en als je een duidelijke JA voelt bij De Vaderwond, schrijf je hier dan in. Wil je eerst nog wat meer informatie, neem dan gerust even contact met me op. Elke maand ben ik in Steenderen waar ik ook opstellingen geef. Omdat ik ga verhuizen naar Steenderen (provincie Gelderland), is het alleen nog mogelijk om de maand mei in een traject te stappen. Indien de afstand voor jou geen probleem is, ben je uiteraard ook van harte welkom om naar Gelderland te komen.

Je bent welkom, precies zoals je bent.

Van hart tot hart…💚

Plan een afspraak.

Wil je liever eerst even sparren?

Sylvia Argelo puur authentiek