Krijg inzicht in jouw geboortepatronen.

Download mijn E-book.

Heel je geboorte.

Het begint bij je plek in de baarmoeder. De manier waarop jij in de wereld staat, hoe je jezelf verhoudt tot anderen en of je veilig gehecht bent (wat erg belangrijk is om je plek in de wereld te kunnen innemen), begint in de baarmoeder. Al voordat je geboren bent dus. Je moeder heeft namelijk via haar eigen emoties de basis gelegd voor de hechting. En op deze ervaring borduur jij voort in het leven. Dat betekent dus ook dat er, vanuit deze ervaring, patronen bij je kunnen ontstaan. Als je moeder bijvoorbeeld te maken had met angsten, kunnen die aan jou zijn doorgegeven en kan er in jouw leven, zelfs als volwassene, een angstpatroon ontstaan. Met positieve emoties werkt het natuurlijk precies zo. Als je een blij kind hebt dat zich heel goed met anderen kan verbinden, is de kans groot dat je een fijne zwangerschap hebt gehad en jezelf over het algemeen heel blij voelde. Steeds meer ervaringen zijn te herleiden naar deze, zo belangrijke, periode van ons leven. Al is het natuurlijk niet zo dat elk trauma tijdens de geboorte of in de prenatale periode hoeft te zijn ontstaan.

Spiegelcoaching: ervaar weer levenslust vanuit je bron.

Je kunt de periode van jouw conceptie tot en met je geboorte zien als een blauwdruk van je leven. Als je die blauwdruk kent, begrijp je wie je bent en krijg je antwoorden op de vraag “waarom?” in je leven. Je ontdekt wat er in jou gehoord wilt worden en maakt een begin met heelwording.

Wat biedt ik je aan?

In een innerlijk kind- of geboortespiegel opstelling gaan we terug naar de basis, het allereerste begin, het moment waarop je puur en authentiek ter wereld kwam. Ik laat je voelen wat er rond dit thema gevoeld mag worden. Het bewustzijn van deze ervaring kan een begin zijn om je los te maken van geboortepatronen die al in de zwangerschap een imprint vormden.

Inzichten die je krijgt:

  • Je leert welke emoties je voelt, dat ze een functie hebben en dat geeft grip op je herstel.
  • Je krijgt inzicht in patronen die zich op een onbewust niveau herhalen in je volwassen leven.
  • Je krijgt inzicht in de ontwikkeling van je autonomie.
  • Je leert los te laten en een plek te geven.
  • Je gaat je lichter voelen in de energie en krijgt inzicht in het moment dat je gaat begrijpen waarom je de dingen doet zoals je ze doet.
  • Je leert jezelf beter kennen.
  • Je voelt rust en vertrouwen dat alles is, precies zoals het moet zijn.

Een ervaring uit mijn praktijk.

Een cliënt kwam bij mij in de praktijk om te kijken naar haar geboorte periode waarin zij trauma en stressgerelateerde ervaringen had opgedaan. Vanaf het prille begin werd al zoveel gevoeld en helder. Het gaf haar inzicht in hoe haar leven gekleurd was vanuit de moederschoot. Lees hier haar ervaring.

“Ik merkte dat er bepaalde geboortetrauma’s nog steeds in de weg zaten om me volledig vrij te voelen. Ik had een sterk verlangen om nu echt te gaan léven, in plaats van te óverleven. Omdat Sylvia als spiegelcoach is gespecialiseerd in geboorte- en kindtrauma’s, wist ik dat ik hiervoor bij Sylvia moest zijn. Ook vind ik het fijn dat zij vergelijkbare dingen heeft meegemaakt en zo open deelt over de gevolgen van deze ervaringen. De sessie was heel bijzonder. Ik voel me sindsdien veel lichter en ik voel rust en vertrouwen dat alles is, precies zoals het moet zijn. Een sessie bij Sylvia, gericht op geboorte- en/of kindtrauma, is echt een aanrader!”

Ik ben en voel in het moment,

Ik voel verbinding met alles,

alsof ik de hele wereld ben en ken.

Ik voel niet alleen het leven binnen mij,

maar ben ook alles gewaar

wat er rondom mij gebeurt.

Alles komt binnen in mijn gevoelige lichaam.

Aarten Ghysels (Je baby vertelt.)

Achtergrond.

De manier waarop je vroeger hebt geleerd om te hechten, bepaalt ook hoe je daar later mee omgaat in partnerrelaties. Bindingsangst en verlatingsangst bijvoorbeeld, zijn vaak te herleiden uit de eerste levensjaren. Er vindt dan een verstoring plaats in het hechtingsproces. Bijvoorbeeld wanneer je als kind wekenlang geen fysiek contact hebt gehad met je moeder door opname in een couveuse, is daar een goed voorbeeld van. Ook kan het zijn dat je als kind niet hebt gekregen waar je behoefte aan had. Als volwassen ouder kan dat weer gevolgen hebben op een patroon dat je weer (onbewust) doorgeeft aan je eigen kind(eren)

Je opvoeding is dus heel bepalend hoe je als mens omgaat met je emoties. Met het delen, met het uiten en met jezelf laten zien in al je kwetsbaarheid. Wanneer je je emoties vroeger niet mocht (of niet kón) uiten omdat het je simpelweg niet is geleerd, dan is de kans groot dat jij dit ook aan je eigen kinderen laat zien. Als jou de mond werd gesnoerd in het verleden, zul je het lastig vinden om je eigen kinderen te leren om hun kwetsbaarheid te tonen, al is het maar omdat je ze niet wilt belasten met je eigen problemen. Maar als we in harmonie met onszelf en met onze kinderen willen komen, is het belangrijk dat we kinderen leren om hun gevoelens te uiten en hun gevoel daarmee een plek te geven. Op die manier helen we namelijk ook ons eigen innerlijk kind.

In mijn gratis e-book geef ik je een voorproefje van mijn werk. Het biedt een aantal inzichten en een paar oefeningen waarmee je zelf al aan de gang kunt.