Referenties.

Bijzondere ervaringen.

Wat anderen over mij zeggen.

De spiegelsessies die ik bij Sylvia heb gevolgd, hebben mij veel positieve energie gebracht en ik heb ze als zeer prettig ervaren. Ik heb mezelf daardoor beter leren kennen, ik luister meer naar mijn gevoel en de moeizame relatie met mijn vader is er flink door verbeterd.

Silver Kornegoor

Tijdens de spiegelsessies kreeg ik inzichten die ik eerder niet voor mogelijk had gehouden en waar ik zeer dankbaar voor ben. Sylvia voelde heel goed aan wat er nodig is om tot die inzichten te komen. Ik heb daardoor veel kunnen loslaten en ben anders gaan kijken naar de mensen om mij heen en naar mezelf.

Cindy Bruggelink

Ik ben een aantal sessies bij Sylvia geweest, met als doel om mijzelf beter te leren kennen. Tijdens de sessies, die door Sylvia fantastisch werden begeleid, kon ik voor het eerst weer emoties toelaten, iets wat ik al lang niet meer kon. Daardoor voelde ik mij weer voor het eerst sinds een hele lange tijd zelfverzekerd, krachtig en in balans. Wat een mooie en waardevolle inzichten heb ik hier gekregen; ik mag er zijn!

Anouk

Een spiegelsessie bij Sylvia is een waar cadeautje voor jezelf! Door haar begeleiding en door goed te voelen in mijn lijf, kwam ik tot inzichten die me hebben gemotiveerd om daar iets mee te doen. Ik voelde me erg krachtig na de sessie, klaar om stappen te zetten!

Marjolein Ero

Sylvia liet me voelen wat er nodig was om los te laten en een plek te geven. Ze hielp me, schijnbaar moeiteloos, om naar binnen te gaan en snel daar te komen waar ik zijn moest. Ze is kundig en zacht en neemt alle tijd voor je; ik heb de sessie als heel bijzonder en heel effectief ervaren.

Fanny Cattenstart

Door de spiegelsessies bij Sylvia is bij mij een proces in gang gezet. Een ontdekkingsreis waarin ik mag uitvinden wat er voor mij nodig is om werkelijk mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen in de zorg voor mijn Zelf. Ruimte en aandacht zijn daarin belangrijke aspecten, maar ook flexibiliteit en verandering. Kiezen voor het nemen van mijn eigen verantwoordelijkheid en hierdoor ontdekken wie ik werkelijk ben is een groot cadeau wat ik steeds opnieuw uitpak. Ik ben Sylvia heel dankbaar dat zij mij dit op zo’n heldere en liefdevolle manier hebt laten zien.

Helen Grandiek-Dell

Ik merkte dat er bepaalde geboortetrauma’s nog steeds in de weg zaten om me volledig vrij te voelen. Ik had een sterk verlangen om nu echt te gaan léven, in plaats van te óverleven. Omdat Sylvia als spiegelcoach is gespecialiseerd in geboorte- en kindtrauma’s, wist ik dat ik hiervoor bij Sylvia moest zijn. Ook vind ik het fijn dat zij vergelijkbare dingen heeft meegemaakt en zo open deelt over de gevolgen van deze ervaringen. De sessie was heel bijzonder. Ik voel me sindsdien veel lichter en ik voel rust en vertrouwen dat alles is, precies zoals het moet zijn. Een sessie bij Sylvia, gericht op geboorte- en/of kindtrauma, is echt een aanrader!

Evelyn Koelewijn

Ik heb onlangs hele fijne spiegelsessies o.l.v. Sylvia ondergaan. Wat ik fijn vond, is hoe Sylvia mij op mijn gemak wist te stellen. Bovendien nam ze de tijd om zorgvuldig alle stappen van mijn gaande proces te volgen. Ik kreeg een onverwachte en zeer behulpzame inzicht over mijn vader, doordat ik geholpen werd, om naar mijn lichaam toe te gaan en te voelen. Daar ben ik heel dankbaar voor. Ik vind het prettig om met Sylvia aan het werk te gaan : ze heeft een rustige en fijne stem, ze kan je geruststellen op nodige momenten, weet feilloos waar het over gaat en is erg geïnspireerd in haar coaching. Een heel waardevolle ervaring en tegelijk een echte ontdekkingsreis door een paar generaties heen voor mij!

Danielle Lapouille

Ik kwam bij Sylvia met een hulpvraag wat al lang als een rode draad door mijn leven loopt. De zeer zware overprikkeling voor speciale geluiden, het belemmerde mij in het dagelijks leven en werk. Ik was hiervoor al bij verschillende therapeuten geweest (EMDR) maar deze konden hun vinger er niet op leggen waar het vandaan kwam en werd alles afgeschoven naar jij bent te hooggevoelig je moet er maar mee leren leven. Het eerste wat Sylvia mij vertelde was “hooggevoelig kun je ook worden door trauma”.  Alles wat mij overprikkelde ging ik uit de weg, in een soort van overlevingsmodes probeerde ik mezelf er door heen te worstelen, zelfs meerdere keren verhuist. Sylvia wist daarna door een aantal vragen de vinger op de zere plek te leggen en tot de kern van het probleem te komen. Wat ik in mijn jeugd niet kon, letterlijk en figuurlijk mezelf ruimte geven mag nu wel . Door ruimte in mijn leven te creëren mag nu alles verwerkt worden. In de plaats van weglopen voor het  geluid mocht ik het nu de ruimte geven en de tijd nemen juist het lawaai tot mij laten komen  om te voelen wat het met mij deed. Doordat  ik mezelf de tijd en de ruimte heb gegeven elke keer wanneer ik werd getriggerd door het geluid ging de scherpe rand eraf. Ik kreeg een stukje berusting van eindelijk is er iets van mij afgevallen, letterlijk los kunnen laten en daardoor ook een soort van zachtheid over mij heen is gekomen, onbewust was ik toch te streng voor mezelf. Na de sessie is de energie echt veranderd, en door de oefeningen die ik van Sylvia mee kreeg heb ik letterlijk en figuurlijk LUCHT gekregen dankjewel!

Carola Verbruggen

“Afgelopen week deed ik een geboorteopstelling bij Sylvia. Het was heel bijzonder om te ervaren hoe de periode rondom mijn geboorte en de jaren erna nog steeds doorwerken in mijn huidige leven. En hoe fijn is het om tijdens de opstelling mezelf te kunnen geven wat er op dat moment nodig was. Ik voel me ‘Heel’. Ik ben benieuwd hoe dit de komende tijd gaat doorwerken in mijn leven. Dank je wel Sylvia voor deze bijzondere ervaring!”

Dionne Hendriks
Sylvia verscheen als synchroniciteit op mijn pad, nadat ik het universum om hulp had gevraagd om voor eens en altijd mijn oude angststuk aan te kijken, hier inzicht in te krijgen, en vooral op te ruimen, zodat het als stof in het NIETS zou verdwijnen.
Al heel mijn leven worstelde ik met het stuk “bestaansrecht” maar ook “vrijheidsberoving” een schaduw stuk waar ik zelf als “lichtwerker” niet bij kon en niet helder kon krijgen, zelfs na alle jaren aan investeringen in cursussen, workshops, healingen en andere sessies. Het bleef altijd als een soort van doorn een pijnlijk plekje veroorzaken, waar ik keer op keer doorheen moest.
Na het ebook van Sylvia te hebben gelezen, en ons mailverkeer op gang was gekomen, voelde ik dat de geboorte-trauma opstelling het puzzelstuk was wat ik nodig had om mijn levenspuzzel die ik al heel ver uitgelegd heb, en bijna compleet heb, als een van de laatste onderdelen zou kunnen functioneren om mezelf volledig veilig te kunnen gronden in het “aardse” veld. Een uitgebreide vragenlijst die ik per mail kreeg, zorgde ervoor dat ik me op voorhand kon verbinden met de sessie die plaats zou vinden. Hierbij voelde ik al dat een lijntje gelegd werd naar een nog “onbekend” veld in mij, waar ik als baby het trauma dood-vermoorden-vrijheidsberoving meerdere malen heb moeten ervaren.
Sneller dan verwacht vond onze ontmoeting plaats. Sylvia ervaarde ik als een hartelijke vrouw, zeer liefdevol, waarbij ik direct volledig mezelf in overgave voelde.
De vloer anker techniek lijkt zeer simpel, in eerste instantie vond mijn “menszijn” hier nog iets van. Maar eenmaal verbonden vanuit haar zachte woorden, afdalend in mijn complete wezen, voelend in mijn  eigen “oude” kenbare en niet kenbare stukken, kon ik ervaren dat er direct een shift plaatsvond in mijn bewustzijn. Toen nog niet met veel woorden samen te vatten, maar diep energetisch te voelen op zielsniveau, waarop mijn lichaam in een complete tinteling overging. De aandacht waarmee Sylvia de sessie begeleid voelt als een warme liefdevolle deken, ik kan het niet anders verwoorden.
Ik zou het iedereen aanraden die in zichzelf wil investeren om de schaduw stukken die heel je leven als als grote uitdaging op je levenspad verschijnen uit te nodigen om volledig te transformeren, zodat er zowel nieuw licht in jeZELF ontstaat, waar je buitenwereld als magic op reageert en transformeert!
Jacqueline van de Koevering

“Deze week was ik bij Sylva voor een geboorte opstelling. We werkten met allerlei factoren en delen van de geboorte, een voor een per onderdeel. We beginnen in het hier en nu en vervolgens stapten we terug naar de conceptie. Sylvia begeleidt me met een meditatie. Haar stem is rustig en ik laat me dieper zinken. Het wordt stiller. Direct voel ik een zijnsstaat waar ik mijn hele leven naar op zoek ben geweest. Een diepe rust zonder woorden waarin alles IS. Puur zijn. Geen enkele gedachte. Ik besef hoe ik dit diep in mijn leven heb gemist, deze basis.

Daarna vervolgen we naar de zwangerschap. Er kwam verdriet naar boven, dat ik te weinig ruimte had ervaren. Sylvia nodigt me uit het gemis aan ruimte juist helemaal de ruimte te geven, te laten zijn….Zo golft het verdriet door me heen en kan het afglijden.Ik voel Sylvia’s aanwezigheid. Niet sturend of betuttelend, maar aanwezig, stil, rustig, liefdevol. Soms klinkt haar stem zwaar als van een sjamanenvrouw, die spreekt vanuit de aarde met zinnen die me ondersteunen: ”voel de eenheid in je lichaam” is er zo een.…..ik besef hoe ik zo lang buiten m’n lichaam heb gezocht en nu via de conceptie de rust weer in mezelf hervindt.

Zo gaan we laag voor laag verder, naar de geboorte, het jonge kind, de puber en de jong volwassene. En integreren we ze stap voor stap vanuit de heelheid van de oorsprong, de bron, de conceptie. Het is fijn om te voelen hoe we vanuit deze heelheid werken en daarin later ontstane pijnen en wonden laten oplossen in dat Zijn. Ik voel hoe ik alle tijd mag nemen bij de geboorte, wat een bevrijding. Er is geen paniek meer, geen geduw of getrek, maar ik mag komen op mijn eigen tijd! Dan zie ik beelden van mezelf als jong meisje, avontuurlijk en beweeglijk en met de behoefte aan veiligheid.En als puber hoe ik nu erbij mag horen, bij de groep en tegelijkertijd dicht bij mezelf kan blijven en zijn. Wat fijn! Ik zie mezelf lopen door de middelbare school en begrijp ineens rode draden in mijn leven…..
Op mezelf zijn, erbij horen, mijn plek hier… Te veel om in woorden te vatten, maar ik voel en weet het ineens. Ik doorzie het. Dingen vallen op hun plek vanuit een nieuw gezichtspunt”.

“Deze opstelling is als een innerlijke reis, diep naar binnen, naar dat wat gevoeld de ruimte kan krijgen naar nieuw bewustzijn.”

Yvonne V
Ik raakte met Sylvia in gesprek over mijn zoontje van bijna 2 jaar die vaak slecht en onrustig sliep. Na een paar rake vragen van Sylvia ontstond er verkenning of het mogelijk met verlatingsangst te maken kon hebben en hoe dat zich kan verhouden tot mijn familiegeschiedenis. Hier heb ik een vervolg aan gegeven door te kiezen voor een opstelling van de vrouwenlijn begeleid door Sylvia.
De manier waarop Sylvia een opstelling begeleid is ontzettend fijn. Ze is helemaal op degene tegenover haar afgestemd en weet daardoor een vertrouwde, warme en veilige sfeer te creëren. De vragen en begeleiding tijdens de opstelling zijn ondersteunend voor het proces.
De opstelling heeft voor mij bijgedragen in het verkrijgen van inzicht in patronen die ik met mij meedraag en waar mijn kinderen ook op kunnen reageren. Ik vond het emotioneel en mooi om die patronen terug te volgen in mijn geschiedenis en waar nodig een verantwoordelijkheid ook achter te laten waar hij hoort. Het voelde enorm ontspannend en licht en het hele proces was ook ontschuldigend naar mijn voorouders.
Mijn zoontje ging niet van de een op andere dag ineens goed slapen. Maar de opstelling heeft zeker bijgedragen in een bepaalde ontspanning in mij wat maakte dat ik het gedrag van mijn zoontje met meer rust kon bekijken en daardoor ook beter op hem kon afstemmen. Dit heeft ertoe geleid dat ik minder zwaarte op het onderwerp slapen voelde en daardoor ook beter in contact kon blijven met mijn partner hierover om een goede afstemming te maken hoe we hier mee om wilden gaan.
Minke Veldkamp

Ik heb de moederlijn opstelling bij Sylvia als heel fijn ervaren.

Sylvia’s begeleiding is met zachtheid en aanwezigheid zodat er dingen zich konden ontvouwen. Bijzonder weer om op te merken was, dat dingen waar ik zelf in het nu mee loop deze in de lijn zichtbaar werden. Mooi om hier ruimte aan te geven en wat er op de plek nodig was in te ademen zodat dit alsnog vervuld kon worden. Dit vervulde gevoel en heling was ook voelbaar en neem ik mee uit de opstellingen. Dankbaar!

Colin

Dankjewel voor de mooie sessie, wat een ervaring was dat! Ik was eerst ongerust wat de uitwerking van deze sessie zou zijn. Ik ben bij heel veel van mijn therapieën daarna weken ziek geweest, uitgeput, emotioneel, de verwerking was vaak zwaarder dan de therapie. Maar bij jou heb ik echt bevrijding gevoeld in mijn lichaam en geest en kond ik de verwerking daarna aan. De nazorg daarna was ook zo fijn. De gehele sessie was zo warm en liefdevol, letterlijk en figuurlijk een warme deken om mij heen de geborgenheid die ik voelde was zo fijn. Wat zo diep verborgen zat mocht gehoord, gezien en gevoeld worden. Elke stap werd liefdevol begeleid en zo mooi met elkaar verbonden. Zodat dat gedeelte losgelaten mocht worden. De periode daarna is er lichamelijk een verwerking geweest.De verstandhouding tussen mij en mijn moeder is veranderd en ook met mijn dochter heb ik mooie gesprekken gehad dat er nu ruimte voor mij mag komen. Eindelijk ruimte voor meer ME-TIME. Het zorgen voor iedereen is nu echt zorgen voor mezelf geworden. Mezelf de liefde geven die ik als kind niet heb mogen ervaren. Ik zie en hoor mezelf steeds meer, en ik neem tijd voor mezelf, zonder me daar schuldig over te voelen. Mijn “waarde” ga ik steeds meer zien waardoor mijn vertrouwen ook groeit.

Carola

In de sessies bij Sylvia heb ik ervaren hoe ik mijn voorouderlijke moederwond heb kunnen aankijken, doorvoelen en daardoor heb kunnen helen.
Onder haar vakkundig en liefdevolle begeleiding heb ik een reis gemaakt door de vrouwenlijn van mijn familie en hoorde ik de (over)grootmoeders tot mij spreken. Ik vond het prettig om één op één een familie opstelling te doen, in plaats van met een hele groep mensen. Het voelde heel veilig en geborgen. Het hoopgevende van deze ervaring was dat ik het gevoel kreeg dat gebeurtenissen die als traumatisch voelden niet een vastgeroest gegeven hoeven te blijven dat in mijn leven de stroom stagneert,  maar juist vloeibare gebeurtenissen bleken te zijn die weer in beweging komen en me helpen een vollediger mens te worden. Ik heb de regie weer terug en ook mijn innerlijke vrouw en innerlijke man deel voelen weer in balans. Dank lieve Sylvia, voor je zachte én tegelijkertijd stevige ondersteuning in dit proces.

Linde Fontijn
“Ik had me nooit gerealiseerd dat er zóveel belangrijke gevoelsinformatie naar boven kon komen tijdens een Geboorte-opstelling. Stap voor stap kon ik gevoelsmatig contact maken met de allereerste indrukken die er waren rond mijn geboorte, tijdens de zwangerschap en mijn eerste levensjaren. Sylvia zorgde voor een begeleiding die voor mij hélemaal klopte en ik kreeg antwoorden op belangrijke vragen en inzicht in de oorzaak van blokkades die zich blijven aandienen, als je daar niet naar kijkt”.
“Het was voor mij een enorme eye-opener, een waardevolle ervaring en een prachtig proces om oude pijn te kunnen loslaten. Zeer aan te bevelen!”
Martin Hof

Graag wil ik je bedanken voor de inzicht gevende opstellingen, begeleidende oefeningen, training, feedback en begeleiding.
Op emotioneel en cognitief niveau heb ik inzichten gekregen die ik eerder niet had. Zo ben ik me bewust geworden van familie patronen en van wie ik ben en was en wat daarbij van mij is en wat van mijn familie. Je begeleiding heb ik als zeer liefdevol en warm ervaren. Je hebt me geholpen mijn levenspad van start tot nu te zien binnen mijn familie en de familiepatronen. Het heeft mij een levensdoel gegeven waardoor ik, naast de familie patronen, vooral heb mogen ontdekken wat mij mij maakt en waarin ik verder kan groeien en genieten van en in ’t leven. Naast de sessies bij jou op locatie heb je me ondersteund en inzicht gegeven via app. Ik bewonder je subtiele, waardevrije, met zorg gegeven feedback. Het heeft me geprikkeld zelfs aspecten waarvoor ik enige allergie had te onderzoeken. Ik wil je daarom hartelijk bedanken voor hulp. Het heeft me geholpen weer een stapje dichter bij mezelf te komen en bewust te zijn dat ik met verwondering en ook met waardering voor mezelf kan terug kijken naar de afgelegde weg. Hoewel mijn familie mij weinig steun en liefde heeft kunnen bieden, heb ik bij jou, in liefde, de voor mij beperkende familie patronen, mogen en kunnen aanschouwen. Jouw liefde- en respectvolle, neutrale “zijn”, secuur luisteren en waardevrij reflecteren, heeft me daarbij enorm geholpen. Je bood me een veilige omgeving en deskundige warme, zuivere en vooral ook verhelderende inzichten en tips om ook na de training, te kunnen doorgroeien naar genieten en leven en ’t helpt me bij afschalen van ’t overleven en oude pijn. Voor mensen die twijfelen of Sylvia je helpen kan, wil ik je aanraden de stap te zetten en je te laten verrassen zodat ook jij/u ervaren kan, hoe prettig en fijn coaching kan zijn.

Annelies Voorburg
Enige maande geleden stuitte ik op de pagina van Sylvia. En gelijk trok het mijn aandacht. Mijn hele leven loop ik tegen dingen aan. Jaren van (schema) therapie, hypnose en andere dingen uitgeprobeerd. Maar het wordt steeds lastiger. Vanuit schematherapie ben ik bekend geraakt met wanneer de belangrijkste jaren zijn in je jeugd en laat dat nou die jaren zijn die ik heb moeten missen. Ik ben enig kind en kon op niemand terugvallen. Ik wist zonder echt te weten dat ik de schakel van moederschoot problematiek zou moeten doorbreken. Alle vrouwen in mijn familie zijn belast. En toen zag ik de site van Sylvia en ik wist en voelde gelijk dat dit het moest zijn. Ik die overal ontzettend tegenop ziet en bang is voor alles wist dat ik dit moest aangrijpen. Voor mijzelf, maar ook ik heb een dochter….Ik heb familieopstellingen altijd al interessant gevonden maar wilde niet in een groep en zo kwam ik vrij snel bij Sylvia terecht. Op een zachte, mooie, inspirende manier nam Sylvia mij bij de hand en deden we de familieopstellingen en er ging een wereld voor mij open. Dingen waarvan ik niet wist dat ik daar last van had kwamen naar boven. Ik liet me leiden en op een zachte manier kwam ik oog in oog met mijn verlangens en gemis. Ik heb drie lange sessies ervaren waarin ik veel heb geleerd en veel verdriet heb kunnen uiten. Sylvia is mijn beste ontdekking van 2023 en vaar graag nog mee naar Toscane. Als ik één ding mag noemen wat ik bij Sylvia voel is ‘veiligheid’. En elke sessie gaf ook aan dat ik daar het meest behoefte aan had. Haar methode is fantastisch al snap ik nog steeds niet hoe het zo werkte voor mij!! Dankbaar dat moge duidelijk zijn. Vele zaken zijn mij duidelijk geworden en heb ik mogen helen. Dagelijks pluk ik nog de vruchten ervan. Dank je wel lieve Sylvia dat ik je mocht tegenkomen en ik zoveel heb mogen voelen en ervaren.
Rosanna Ramakers

Ik heb een 3 mooie sessies (geboorteopstelling en vaderwond) mogen ontvangen van Sylvia. Sylvia is rustig, liefdevol en neemt je aan de hand mee om inzicht te krijgen in je eigen patronen en je systeem. De opstellingen zorgen voor meer inzicht en begrip rondom je eigen gedragingen of gedachten. Het is prettig om tegelijkertijd ook te voelen in je lichaam wat er verteld wil worden. Sylvia neemt de tijd om hier met jou naar toe te reizen.

Dankjewel.

Anouk Boomkamp

Systemisch coachen geboorteopstelling.

Het begint bij je plek in de baarmoeder. De manier waarop jij in de wereld staat, hoe je jezelf verhoudt tot anderen en of je veilig gehecht bent (wat erg belangrijk is om je plek in de wereld te kunnen innemen), begint in de baarmoeder. Al voordat je geboren bent dus. In deze geboorte opstelling gaan we terug naar de basis, het allereerste begin.

Meer informatie

E-book over geboortepatronen.

Dit e-book helpt je om inzichten te krijgen in de patronen die zich in je leven aandienen, in het gedrag dat je kinderen mogelijk laten zien en dat zich lastig laat verklaren en zelfs in eventuele trauma’s waarmee je in je leven te maken hebt.

Download mijn E-Book

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief via onderstaande button. Dan houd ik je maandelijks op de hoogte van nieuwe ervaringen, inzichten en tips die jou verder kunnen helpen.

Aanmelden