Net zoals de moederwond kan ook de vaderwond een groot thema zijn in je leven. Je vader is tenslotte de eerste man in je leven en daarmee jouw rolmodel voor mannen in het algemeen. De relatie die je als vrouw met je vader hebt, kan van invloed zijn op alle (liefdes)relaties die je in je leven aan gaat. Daarnaast heeft ook de vrouwelijke lijn een onmiskenbare invloed op jouw vaderwond. Want van je moeder en alle vrouwen uit jouw familie, heb je een bepaald manbeeld en karakteristieke overtuigingen over mannen meegekregen. Een verstoorde relatie met je vader in je kindertijd kan langdurige gevolgen hebben in je volwassen leven. Vooral met betrekking tot de relatie met mannen. Als jouw vader een liefdevolle vader was die jou de mogelijkheid gaf om je te ontwikkelen tot vrouw, dan creëer je een stabiel zelfbeeld en zijn je liefdes relaties veelal gezond. Dan mag je er zijn, gewoon zoals je bent.

Een emotioneel afwezige vader.

Maar het kan ook zijn dat jouw vader emotioneel en fysiek niet aanwezig was in de tijd dat jij opgroeide, waardoor je geen aandacht kreeg. Misschien had hij ook een minder aanwezige rol doordat je ouders gescheiden waren. Dan kan bij jou een gevoel van ‘in de steek gelaten’ oproepen. Een teleurstelling naar hem als vader. Je hebt de gedachte dat je niet de moeite van de relatie waard bent en je worstelt voortdurend met het gevoel dat je niet goed genoeg bent. In jouw eigen relaties komt het dan voor dat je je afhankelijk opstelt naar je partner en er alles aan doet om ervoor te zorgen dat diegene je niet verlaat. Je bent onbewust op zoek naar een vaderfiguur in je leven die je kan beschermen en waarbij je je veilig voelt. Of misschien was jouw vader heel dominant en moest je vooral gehoorzamen. Dan kun je je als dochter heel klein en machteloos voelen. Je bent op zoek naar erkenning. Je laat je gemakkelijk door iemand intimideren en overrompelen. Het maakt dat je jezelf automatisch klein maakt en je angstig kunt voelen voor mannen met macht. De tegenhanger is dat je je juist heel rebels gaat gedragen.

De balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie.

Problemen ontstaan als je de eerste relaties in je leven die met je vader en ook je moeder nog niet helder hebt. Jouw partner, vriend of collega, kan dan op een knop drukken die emoties van pijn en afwijzing en gevoelens van eenzaamheid, leegte en onveiligheid oproepen. Door eerlijk te durven kijken naar de relatie die je met je vader hebt, stap je uit een overlevingsstructuur. Hierdoor krijg je inzicht in de relatie met jezelf. Je voelt balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie waardoor de onderstroom weer zuiver wordt. Een goede relatie met een ander begint nog altijd bij een zuivere relatie met jezelf. Door je vaderwond te helen en jezelf te openen voor liefde, kun je genieten van de ontspanning, de intimiteit en de gezelligheid van een partnerrelatie.

Om inzicht te krijgen en balans te ervaren tussen je eigen mannelijke en vrouwelijke energie heb ik een prachtig traject ontwikkeld waarin alle delen van jezelf aan bod komen. Een waardevol traject op maat, waarin we specifiek inzoomen op de Vaderwond en waarbij we het vrouwelijke en mannelijke deel in jezelf en de moeder integreren. Zodat je je eigen waarde in jezelf vindt en je je innerlijke eenzaamheid heelt. Wil je in een veilige bedding ervaren wat jou nog in de weg zit om jezelf te openen voor liefde?

Je bent onvoorwaardelijk welkom, precies zoals je bent.

Van hart tot hart….