Vaak schrijf ik over de moederwond, maar niet alleen de moederwond kan een belangrijke rol spelen in je leven, maar ook de vaderwond. Je bent tenslotte 50 procent je vader en 50 procent je moeder. De dochter-vader relatie is voor een vrouw ontzettend belangrijk. Hij is tenslotte de eerste man in je leven. Een verstoorde relatie met je vader in je kindertijd kan langdurige gevolgen hebben in je volwassen leven met betrekking tot de relatie met mannen. Als jouw vader een liefdevolle vader was en jou de mogelijkheid gaf om je te ontwikkelen tot vrouw, dan ontwikkel je een stabiel zelfbeeld en zijn je liefdes relaties veelal gezond, dan mag je zijn, gewoon zoals je bent. Als je ja zegt tegen je vader, krijg je je natuurlijke daadkracht. Mits hij op de juiste plek staat. Maar wat als je een vader had die afstandelijk en niet aanwezig was en emotioneel niet bereikbaar? Heb je niet zo’n goede band met je vader ervaren? Dan kan dat leiden tot teleurstelling in hem en je het gevoel geven dat je niet belangrijk genoeg voor hem bent.

Welke belemmerende overtuigingen heb jij ontwikkeld?

Misschien herken je jezelf in een ik ben niet goed genoeg gevoel, mannen zijn niet te vertrouwen, mannen zijn niet bereikbaar, ze laten me in de steek. Je kunt gevoelens van onveiligheid, wantrouwen, onzekerheid ervaren en angst hebben voor mannen met macht, als je vader heel dominant was. Vervolgens maken deze overtuigingen je kleiner, afhankelijk, ze geven je het, ik doe het wel alleen gevoel en ik heb geen man nodig. Of het kan zelfs zo zijn dat je helemaal klaar bent met mannen. De moederwond en vaderwond hebben veel invloed op elkaar. Want hoe was de relatie van jouw ouders en hoe keek jouw moeder naar mannen? Welk beeld heeft zij zelf gevormd? Je ervaart nu al snel dat beide invloed kunnen hebben op je volwassen leven nu. Alle ervaringen die je hebt met je vader. de leuke en minder leuke neem je mee in (liefdes) relaties. Waardoor je tijdens een conflict met bijvoorbeeld je partner of mannelijke collega of vriend getriggerd kan worden in oude pijn van afwijzing, niet goed genoeg zijn, eenzaamheid, in de steek gelaten voelen, schuldgevoelens, wat heb ik fout gedaan……..naar boven kunnen komen. Triggers ontstaan altijd in relatie met anderen. Zij halen iets in jou naar boven wat nog sluimert in het onbewuste deel. De meest helende beweging die je in jezelf kunt maken, is dus in verbinding ZIJN met andere mensen.

Het grootste geschenk wat je de wereld kunt geven, is je eigen heling.

Vroegere ervaringen en patronen die je hebt meegekregen en zijn geprogrammeerd, bepalen op onbewust niveau jouw leven. Om inzicht te krijgen en balans te ervaren tussen je eigen mannelijke en vrouwelijke energie heb ik een prachtig traject ontwikkeld waarin alle delen van jezelf aan bod komen. Een waardevol kort traject op maat, waarin we inzoomen op jouw allereerste begin, je wortels, jouw moederstuk, maar ook het mannelijke en vrouwelijke deel in jezelf en de vader. Wil je binnen een veilige bedding ervaren wat jou nog in de weg zit om je te openen voor liefde? je bent onvoorwaardelijk welkom in mijn praktijk.