Eindeloze projecties van je ouders en omgeving kunnen in je energieveld zitten. En dit zit veelal zo vast in je systeem dat het als eigen aanvoelt. Je hele lichaam stuurt hier onbewust op aan, waardoor jij de dingen manifesteert die hierop resoneren! Ik ben zelf zo opgevoed. “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.” Maar wat is eigenlijk gewoon? Het heeft ertoe geleid dat ik me altijd heb aangepast aan de norm, want dat was blijkbaar gewoon en gewenst. Ik heb altijd binnen mijn comfortzone geleefd, daar waar het veilig voelde en inderdaad heb ik nooit gekke dingen gedaan. Sterker nog, deze uitspraak heeft mij immers altijd klein gehouden.

Hoe ben je opgevoed?

Ken jij uitdrukkingen of uitspraken die je misschien onbewust meedraagt in jouw energiesysteem? Andere uitspraken kunnen zijn… “als je maar niet gaat lopen niksen in je leven…” waardoor je altijd bezig blijft en geen rust in jezelf vindt, omdat er iets anders van je wordt verwacht. Of ….”Houdt eens een keer je mond…., wees niet zo brutaal…” Als van vroeger jouw mond werd gesnoerd, zal je nu nog steeds moeite ervaren om jezelf uit te durven spreken en blijft die last je klein houden. “Gedraag je… wat moeten anderen wel niet van je denken….? ‘Houd je een beetje in…..’ Het zijn maar enkele voorbeelden en misschien kun jij het rijtje aanvullen en herken je jezelf in aangeleerde patronen die nu nog steeds in jouw energiesysteem vastzitten.

Je leven helen.

Wat is er altijd tegen jou gezegd en waarin ben jij gaan geloven? Het zijn soms uitspraken die we generaties lang hebben moeten horen. Het stopt wanneer jij eraan toe bent om dingen in jezelf te gaan helen. Op het moment dat jij daarvoor kiest, heel je het voor het hele familiesysteem, waardoor je kinderen hun volledig potentieel kunnen leven. Ontwikkelingstrauma ontstaat door onafgeronde ervaringen in je jeugd. Hoe meer van deze niet afgeronde ervaringen, (waarbij je er niet mocht zijn, je niet werd gehoord, gezien en getroost in jouw gevoel) in je lichaam blijven vastzitten, hoe voller jouw potje komt te zitten met onafgeronde ervaringen. En deze sluimeren een heel leven door. Op den duur blijft er steeds minder vrije ruimte over in je lichaam. Met als gevolg chronische stress en chronische aandoeningen. Weet dat je altijd een keuze hebt in je leven. Een keuze om het van nu af aan anders te doen! Want ik geloof als het nu niet goed voelt, er altijd een optie is om het anders te doen en daar help ik je graag bij.

Herken je jezelf in dit verhaal? 

Je zou denken dat ervaringen uit je kindertijd geen invloed hebben op je volwassen leven, maar het tegendeel is waar. Je innerlijk kind (maar ook je omgeving) resoneert steeds weer op pijnlijke stukken. Net zolang totdat de lessen en inzichten die ermee zijn gemoeid, geleerd zijn. Ervaar je op dit moment onrust in jezelf? Je voelt druk op je schouders en ervaart veel stress. Je bent uit balans en bevind je in een vicieuze cirkel? Dan is deze kaartopstelling voor jou. Op de kaart kunnen alle thematieken worden opgesteld en worden onderzocht. Ook het ervaren van verlies. In mijn praktijk ben je van harte welkom, precies zoals je bent.

Van hart tot hart…..