Ruimte, beweging en aarde verbinding was er nodig om steviger te staan in haar fundament. Claudia nam contact met mij op voor een geboorteopstelling. Ze bleef maar vastlopen in bepaalde situaties en had het gevoel maar niet verder te komen in haar leven. Ze had inmiddels al van alles geprobeerd. ‘Ik kom uit een verknipt gezin’, zoals ze het zelf benoemt. Haar moeder had veel rouw meegemaakt in haar leven. Haar vader pleegde suïcide. Haar moeder had zich volledig aangepast aan de grillen van haar partner. Claudia liep letterlijk vast in haar lichaam.

Bijzondere ervaring. 

Ik vroeg Claudia verschillende gekleurde papiertjes uit te zoeken voor de opstelling. De papiertjes dienen als vloerankers, waarop Claudia gaat staan om de energie te doorvoelen en aan te vullen met positieve affirmaties, wat op dat moment nodig is in de energie. Tijdens de opstelling komen er veel contracties vrij in haar lichaam. Ook het verstikkende gevoel van de navelstreng, die tijdens de geboorte om haar nek zit verstrengeld en Claudia het gevoel geeft niet vooruit te komen in haar leven. Met lichaamsgerichte oefeningen kan Claudia veel loslaten. In de puberleeftijd voelt zij zich alleen en volledig aangepast aan de grillen van haar ouders en omgeving. Het voelt voor Claudia als een zwart gat zonder enkel lichtpuntje en diepe eenzaamheid, afgestompt van de wereld. We vullen de delen aan met positieve affirmaties waardoor het voor Claudia steeds een stukje lichter voelt in de energie en waarin ze nu ook steeds meer stevigheid en balans gaat voelen. Totdat het moment komt dat Claudia zegt; “ik voel berusting op mijn verleden”. En dat is precies wat op dat moment nodig is. Zo kan Claudia weer verder. Met de inzichten uit haar verleden die zij voor een deel los heeft kunnen laten tijdens de opstelling. Een hele bijzondere ervaring waarin velen puzzelstukjes ineens in elkaar vallen, zo omschrijft ze haar ervaring. ‘Dit gun ik mijn dochter ook!’

Krijg inzicht in jouw eigen geboortepatronen.

Misschien vind je een stukje herkenning in het verhaal van Claudia en gun jij jezelf ook de puzzelstukjes in jouw leven? Of misschien gun je het iemand anders die het heel hard nodig heeft. Op 14 mei is het Moederdag en geef ik de hele maand mei 10 procent korting op alle opstellingen incl. de geboorteopstelling. Voel je welkom in mijn praktijk zoals je bent.

Van hart tot hart……