‘Soms lijkt de wereld waarin ik leef een heel andere te zijn dan de wereld waarin anderen leven’. ‘Ik voel me echt anders, soms vraag ik me zelfs af of ik gek ben.’ ‘Mijn kinderen geven soms grote triggers.’ ‘Ik wil hen graag begrijpen, in hun authenticiteit begeleiden en ze zien in wie ze zijn’, aldus Tanja. Tanja komt bij mij in de praktijk en wil graag onderzoeken wat haar nog in de weg zit. Sinds drie jaar weet ze dat ze een alleengeboren tweeling is. Ze heeft een eigen bedrijf en geniet overal van. Toch blijft er een gevoel van iets dat onverwerkt is en ze merkt dat haar prestatiedrang haar nog weleens in de weg zit.

Tijdens de opstelling wordt er veel gevoeld. Het gevoel dat ze alleen is en daar een leegte en eenzaamheid is, herkent ze in zichzelf. Dat gevoel komt soms in verschillende situaties in haar leven naar boven. Ook het gevoel dat ze er alleen voor staat en het nooit goed genoeg voelt en altijd beter kan. Ze voelt letterlijk een druk op haar schouders van de prestatiedrang die zij heeft om altijd meer en door te ontwikkelen. Tanja mag verzachten in de energie. Ze legt de lat heel erg hoog voor zichzelf. Ze heeft het gevoel van presteren gekoppeld aan gezien willen worden, waarmee zij zichzelf enorm onder druk zet. Tanja verlangt naar ruimte en vrijheid om dingen te kunnen doen op haar manier. Ze voelt hoe klein ze zich altijd heeft gehouden en zichzelf heeft aangepast aan de buitenwereld om zich gezien en gehoord te voelen. In de opstelling voelt zij haar grootsheid en tegelijkertijd is dat heel spannend, want wie ben ik om dat te voelen, als je bent opgegroeid in een gezin waar “doe maar normaal” de norm was.

Gevoel van verlatenheid.

Ook haar emotioneel afwezige vader wordt gevoeld. Het gemis van veiligheid en de brede schouder waarop zij even kan leunen. Het gemis dat hij er voor haar kan zijn op de momenten waarop ze hem zo nodig heeft. Dat hij haar ziet in hoe zij werkelijk is en trots is op haar. Tanja geeft ruimte aan al haar emoties die omhoog willen komen. Het gevoel dat Tanja niet haar volledige potentieel inzet wordt in de opstellingen zichtbaar. Door een onbewust gevoel van verlatenheid en een gemis van een hechte en emotionele band die als een rode draad door haar leven loopt. Nu begrijpt ze ook waar het wringt bij haar kinderen. Tanja verzacht steeds meer en tegelijkertijd voelt ze zich steviger in de energie en is ze vele verhelderende inzichten rijker.

Vanuit privacy oogpunt is Tanja niet de echte naam van mijn cliënt. Haar verhaal deel ik met haar toestemming. Lees hier haar ervaring.

‘Ik heb een 3 mooie sessies (geboorteopstelling en vaderwond) mogen ontvangen van Sylvia. Sylvia is rustig, liefdevol en neemt je aan de hand mee om inzicht te krijgen in je eigen patronen en je systeem. De opstellingen zorgen voor meer inzicht en begrip rondom je eigen gedragingen of gedachten. Het is prettig om tegelijkertijd ook te voelen in je lichaam wat er verteld wil worden. Sylvia neemt de tijd om hier met jou naar toe te reizen. Dankjewel.’

Alleengeboren tweelingpatronen.

Voel je je anders dan andere mensen? Heb je onverklaarbare lichamelijke klachten? Ben je bang om afgewezen te worden? je voelt je in de steek gelaten, maar door wie dan? Voel je je diep van binnen alleen, ook met andere mensen? Heb je het gevoel dat je niet volledig leeft en dat je niet compleet bent? Heb je het gevoel dat het nooit goed genoeg is en het altijd beter kan? Besef je dat je partner jouw leegte en eenzaamheid moet opvullen? Is het antwoordt ja? Dan is de kans aanzienlijk dat je de helft van een alleengeboren tweeling bent.

Wil je graag je eigen periode rond je geboorte en kinderjaren onderzoeken? Op een dieper niveau kom je de antwoorden tegen op de “waarom” vraag in je leven. Kijk hier voor meer informatie over de geboorteopstelling.

Je bent welkom, zoals je bent.

Van hart tot hart…..