‘Ik wil niet op mijn moeder lijken, ik ga het heel anders doen’. Dat hebben we allemaal weleens geroepen. En gaandeweg kom je erachter dat je meer op haar lijkt dan je dacht. Onbewust heb je dingen van haar overgenomen. Dat kan ook niet anders. Je bent een deel van haar. Misschien spreek jij je ook niet uit, terwijl je dat wel zou willen. Durf je niet over emoties te praten. Of houd je, net als zij, de harmonie in stand door de goede lieve vrede te bewaren. Heb je moeite met ontvangen. En vind je het doodeng om je vanuit je diepste kern met iemand te verbinden.

Eer de moeder in jou.

Je moeder is een belangrijk persoon in je leven. De eerste hechtingsrelatie die je hebt, is die met haar. En hoe harder je probeert om niet op je moeder te lijken, hoe meer je jezelf afwijst. Het is weerstand op dat deel wat je in jezelf niet erkent en kunt omarmen. Wat dat betreft, lijk je ineens waarschijnlijk heel veel op haar. Je hebt juist de zelfafwijzing van haar overgenomen. Deze wetenschap kan je opluchten, maar ook confronteren. Als er dingen zijn gebeurd, die in jouw ogen nooit hadden mogen gebeuren, dan is je moeder eren om wie zij is, een hele opgave. Het niet doen, staat je eigen levensgeluk in de weg. Hoe dan ook is zij onderdeel van jou. Het zal je lukken volledig jezelf te zijn, als je je moeder eert om wie zij is of was. Wanneer je haar ontkent, ontken je ook dat deel van jezelf dat je bij haar afwijst. Op een bepaald niveau lukt het je niet om eenheid in jezelf te voelen. Compleetheid en de daarbij horen innerlijke rust, ervaar je zodra je alle delen in jezelf accepteert. Ook dat deel waar je gevoelsmatig vanaf wilde.

Het helen van de moederwond.

Als je dit lees en je herkent jezelf hierin, weet dan: met dit inzicht opent zich de mogelijkheid om de eerste stap te zetten. De stap naar acceptatie dat je op haar lijkt en dat je voor jezelf andere keuzes maakt nu je volwassen bent. van daaruit kun je je ontwikkelen zoals jij wilt. Groeien zoals het voor jou kloppend voelt. Niet alleen help je daarmee jezelf, maar je maakt het ook voor jouw kinderen makkelijker om zichzelf te zijn. Je zorgt ervoor dat de geschiedenis zich niet steeds opnieuw herhaalt. In het traject “Heel je moederwond” zijn de opstellingen altijd 1 op 1 waardoor we dieper op sommige delen van jezelf in kunnen zoomen. Uiteraard ben je ook welkom op locatie in Steenderen (provincie Gelderland). Ben je nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Maak gerust een kennismakingsafspraak.

Van hart tot hart…..