In november was ik aanwezig bij een symposium ‘De Geboortenis’. Een warm welkom in de eerste 1000 dagen, ‘hoe empathie je wereld verandert’. Vanuit een warm verbonden hart, wil ik dit met je delen.

Als we toch eens wisten…….

Welke diepgaande rol onze eigen geboorte en de energie uit ons familiesysteem spelen op ons hele leven. Als we wisten hoe onze eigen geboorte-ervaringen van invloed zijn op het proces van geboorte geven aan ons eigen kind en hoe ouders soms letterlijk hun eigen geboorte weer herleven tijdens het ontvangen van hun eigen kind, dan zouden we in het gehele proces meer oog en empathie hebben voor wat wij als ouders nodig hebben om zich veilig te voelen om in ontspanning en zachtheid geboorte te geven. Vele deelnemers werden geraakt door de woorden van Anna Verwaal in hun eigen geboortepijn.

Als we toch eens wisten…….

Dat stressvolle of traumatische gebeurtenissen blijvende gevolgen hebben op relaties die we aangaan kunnen helen uit liefde voor onszelf. Door ons eigen geboorteverhaal inzichtelijk te maken, te ontrafelen, waardoor belemmerende patronen en overtuigingen die voortkomen uit ons eerste begin ons op een liefdevolle wijze kunnen helen en wij ze niet meer hoeven door te geven aan onze kinderen.

Als we toch eens wisten…….

Dat vrijwel alle chronische aandoeningen, hart en vaatziekten, diabetes, depressies en longziekten voor een belangrijk deel hun vroege oorsprong hebben in het vroege leven, is het investeren in optimale omstandigheden in het vroege leven, tijdens de aanleg van alle organen, een grote zorg om er voor te zorgen dat daarmee de kwetsbaarheid verminderd voor de vele ouderdomsziekten waar we momenteel mee te maken hebben.

Een kind (mens) dat verbonden is met zichzelf heeft zelfvertrouwen een reëel zelfbeeld, heeft zelfkennis en is positief. Hij of zij is in staat tot zelfzorg en zelfsturing. Kind en ouder(s) groeien op in verbinding. De meest optimale start en basis voor een veilige hechting.

Ken jij jouw geboorteverhaal?

Heeft jouw geboorte impact gehad? Heb je je veilig gevoeld? Voelde je als kind de verbinding met jouw ouders? Was je gewenst? Was je welkom? Hoe was jouw geboorte? Ervaar je op dit moment problematiek binnen je relaties? Ervaar je moeite met verbinding, ervaar je angst? Ervaar je eenzaamheid of machteloosheid? Zie het moment als kans om te groeien, om bewust te worden van je eigen problematiek en de patronen en overtuigingen die zijn ontstaan uit het prille begin. Het maakt dat je met een zachtere blik naar jezelf gaat kijken en het leven weer gaat omarmen vanuit liefde en harmonie voor jezelf. Omdat ik graag een steentje wil bijdragen aan de geboortenis en hoe empathie je wereld verandert geef ik de maand januari 10 procent korting op alle consulten incl het traject, (m.u.v de workshops en retreat). Voel een warm welkom in mijn praktijk.

Verbind je hier 

Van hart tot hart……..