Steeds meer mensen weten de deur naar mijn praktijk te vinden voor een geboorte/jonge kind opstelling. Superfijn vind ik dat en met heel veel liefde breng ik de zwangerschap/geboorte en het jonge kind graag in kaart. Toch hoor ik ook nog vaak mensen zeggen als ik over een geboorteopstelling vertel, ‘moet ik weer helemaal terug naar al die shit…..!’ Herken je dit? De pijnlijke herinneringen en overlevingsmechanismen die je hebt ontwikkeld na traumatische ervaringen zitten vaak erg diep. En dat is nou precies dat mensen het verwerkingsproces maar uit de weg blijven gaan en zich er niet mee willen verbinden. Want stel je voor dat al die pijn weer naar boven komt……

Terugkeren naar de basis, het allereerste begin.

Maar weet je, dat wanneer je het niet doet, al deze pijn zich in je lichaam manifesteert en vroeg of laat toch naar boven komt en gezien wil worden? Pas wanneer je de pijn kunt toelaten, pas dan kan er integratie plaatsvinden. Luisteren naar je lichaam is essentieel om verdere problematiek aan je lijf te voorkomen. Negeer je de signalen, dan komt het vroeg of laat op een andere manier naar buiten. En weet je wat zo mooi is van het lichaam? Het is je slimste graadmeter. Het lichaam laat altijd vrij wat het aankan op dat moment. Neem dus altijd de signalen die je lichaam geeft serieus! Terug keren naar de basis het allereerste begin is essentieel om te begrijpen waarom je in het NU vastloopt. De eerste 7 jaar waarin de basis wordt gelegd beginnen niet na jouw geboorte, ze beginnen al vanaf de conceptie. De eerste verbinding die je hebt met je moeder in de buik. Waarvan mensen ook weer zeggen, ‘dat klinkt heel logisch….’ En dat is het ook! Natuurlijk is het spannend om dit deel te verkennen. Maar er is ook opluchting en ontstaan er inzichten. Door zelfreflectie vallen ineens puzzelstukjes in elkaar. Het aha….moment, waarop je de waarom voelt, dat je steeds maar weer tegen dezelfde problemen aanloopt, je steeds weer in dezelfde situaties terecht komt, of waarom je je steeds zo voelt in bepaalde situaties….

Ken jij jouw geboorteverhaal? 

Zie het moment als kans om te groeien, om bewust te worden van je eigen problematiek en de patronen en overtuigingen die zijn ontstaan uit het prille begin. Het maakt dat je met een zachtere blik naar jezelf gaat kijken en het leven weer gaat omarmen vanuit liefde en harmonie voor jezelf. Al vele mensen heb ik mogen helpen om hun geboorteverhaal inzichtelijk te maken en dit was voor allen een wonderlijke ervaring. Het is altijd weer magisch om te ervaren hoe mooi de inzichten zijn en helpend en helend in het proces. Terug naar de basis, het allereerste begin is voor mij een essentiële bron voor heling en geeft je inzichten waarom je vastloopt in het hier en nu.

Je bent onvoorwaardelijk welkom in mijn praktijk.

Van hart tot hart….