Herken je het gevoel dat je altijd de lieve vrede wilt bewaren? Dat je compromissen sluit en de harmonie wilt bewaren. Je cijfert je eigen gevoel weg. En als de ander boos of verdrietig is trek jij je dit persoonlijk aan en wil je er gelijk iets aan doen, zonder dat je ook maar enige invloed hebt gehad op de gebeurtenis zelf? Herken je jezelf hierin? Het voelt vaak als een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Je draagt vaak verantwoordelijkheden mee die eigenlijk niet van jezelf zijn en neemt dingen op je, die veelal niet tot jouw taak behoren. Dit kan een bepaalde zwaarte met zich meebrengen, dat je je alsmaar verantwoordelijk voelt voor andermans problemen die je probeert op te lossen en deze taak ook op je neemt. Je gaat altijd voor harmonie in je relaties. Je voelt je de redder in nood, maar red je jezelf eigenlijk wel hiermee?

Welke opdracht heb je meegekregen in dit leven? 

Het kan een diepgeworteld patroon zijn om de ander te willen redden en kan al zijn ontstaan tijdens de conceptie. Welke taak of opdracht heb jij meegekregen in dit leven. Vanuit welk idee ben jij ontstaan? Welke situaties van nu triggeren een (gemiste) behoefte uit het verleden? Ik ben zelf namelijk een zogenaamde liefdesbaby en kreeg tijdens de conceptie de opdracht mee om het huwelijk van mijn ouders te redden. Dat is me aardig gelukt, maar niet zonder slag of stoot. Tijdens mijn jeugdjaren heb ik letterlijk tussen mijn ouders ingestaan en nam ik als kind een behoorlijke verantwoording op mijn schouders die niet van mezelf was. Ik was de redder in nood en dat was ik ook in al mijn relaties. Ik had het gevoel dat ik de wereld moest dragen en kampte met allerlei onverklaarbare lichamelijke klachten.

Herkenning van patronen levert je veel op. 

Wanneer je een onbewust patroon in je leven hebt ontwikkeld, blijft zich dit in elke relatie en vele situaties herhalen. Je loopt elke keer weer tegen dezelfde problemen aan, omdat je ze onbewust in stand houdt. Totdat het moment komt dat je besluit dat het anders moet en je het patroon doorbreekt. Sta eens bewust stil wat jou raakt in je leven? Welke problemen blijven zich herhalen en tegen welke situaties loop je steeds weer opnieuw aan? Waar loop je keer op keer weer op vast? Herkenning van patronen levert je heel veel op. Zie het moment als kans om te groeien, om bewust te worden van je eigen problematiek en de patronen en overtuigingen die zijn ontstaan uit het prille begin. Het maakt dat je met een zachtere blik naar jezelf gaat kijken en het leven weer gaat omarmen vanuit liefde voor jezelf.

Wil je graag je eigen geboorteverhaal in kaart brengen en begrijpen waarom je in het nu vastloopt? In een veilige bedding kijken we wat er tijdens een geboorte/jonge kind opstelling naar boven mag komen om te helen.

Je bent onvoorwaardelijk welkom in mijn praktijk, van hart tot hart….

Krijg inzicht in je geboortepatronen.