Jacqueline komt bij mij in de praktijk. Ze is al ver in haar proces en heeft inmiddels al heel veel innerlijk werk verricht. Ze heeft haar eigen praktijk, is coach en kunstenares. Ze is blij en gelukkig en geniet volop van haar kleinkinderen. Maar ze worstelt met 1 ding en dat is haar financiële situatie. Ze is kostwinner en dat brengt ook druk met zich mee. Ze heeft al veel bedrijven van de grond af opgebouwd en niets bleek vruchtbaar. Op geld zit een enorme weerstand.

De pleisterplakker voor het verdriet van haar moeder.

Jacqueline is een alleengeboren tweeling en ze heeft zich heel vaak afgevraagd wie haar naar de aarde heeft gestuurd. Haar moeder had voor haar komst een miskraam gehad van een tweeling en heeft dit trauma nooit kunnen verwerken. In een baarmoeder waar heel veel verdriet is geweest om verlies is het baarmoederweefsel hard en niet buigzaam. Niet de ervaring zelf maar het cel en weefsel weerspiegelen emoties die na verlies blijven bestaan. Jacqueline kwam in een baarmoeder die aanvoelde als een soort kerkhof. In de baarmoeder leefde zij ook samen met haar broertje die niet levensvatbaar bleek en vroegtijdig is gestorven (dit was achteraf te zien aan de placenta) Haar moeder maakte zich ernstige zorgen gedurende haar zwangerschap. Er was in die tijd weinig geld en Jacqueline was de pleisterplakker voor al het verdriet van haar moeder. Er was nog een bijkomstigheid. Tijdens de zwangerschap had de moeder veel bloedverlies en de artsen raadden de moeder aan om de vrucht weg te laten halen. Moeder voelde dat haar kind levensvatbaar was en besloot haar kind te houden!

Jacqueline heeft de verhalen vele malen aan moeten horen van haar moeder. Haar leven hing aan een zijden draadje en ze mocht er eigenlijk niet zijn van de artsen. Toen Jacqueline geboren werd, werd ze direct bij haar moeder weggehaald, omdat moeder het bijna niet ging redden. Ook het leven van haar moeder hing aan een zijden draadje. Haar vader moest hard werken in die tijd om het brood op de plank te krijgen voor een gezin met 5 kinderen. De gezegde doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg was haar ook nog eens met de paplepel ingegoten.

Je grootsheid omarmen.

Op het moment dat Jacqueline bij mij in de praktijk kwam herhaalde ze ook vaak dezelfde woorden. “Ik red het niet met mijn bedrijven die ik allemaal van de grond af aan heb opgericht.” ” Ze blijken steeds niet vruchtbaar te zijn.” Ze is kostwinner en moet het brood op de plank krijgen, wat ook nog eens veel druk geeft. Op vruchtbaarheid zit een blokkade en op geld veel weerstand en ook angst. Jacqueline wil nog maar 1 ding, dat haar bedrijf vruchtbaar blijft en het geld naar haar toe kan stromen. Een patroon dat haar al haar hele leven heeft beïnvloed. In de opstelling wordt duidelijk waar zij de stroom tegenhoudt. Ze heeft zich altijd aangepast aan deze wereld waar ze eigenlijk niet kon aarden en niet wilde zijn. Ze heeft zich altijd heel erg klein gehouden. Wat ze allemaal doet is voor haar heel normaal, want dat doet toch iedereen? Ze ziet zichzelf niet als een wonder, dat ze het heeft overleefd in de baarmoeder. En dat haar moeder haar het leven wilde schenken omdat ze wist dat ze levensvatbaar was. Ze heeft zichzelf altijd klein gehouden en is heel erg bang om haar eigen kracht en grootsheid te ontdekken. Nu is het haar moment! Jacqueline mag haar enorme grootsheid echt gaan Voelen en omarmen en haar eigen Waarden gaan LEVEN! Het voelt als een overwinning op haarzelf.

Gedachten creëren realiteit en de realiteit creëert de gedachten.

In ieder mens zit een groot potentieel dat tot expressie wil komen. Dit kan als je oude overtuigingen kunt loslaten, waardoor er een nieuwe realiteit ontstaat en daarmee ruimte, waarmee alles weer kan stromen en jij jouw leven kan leiden zoals het voor jou is bedoeld. Wat is jou verteld? In wat voor baarmoeder ben je terechtgekomen? Hoe was de situatie voordat je daar kwam? Hoe ben je geboren? Om welke reden ben je ter wereld gekomen? Hoe ben je opgevoed? In welke omstandigheden ben je opgevoed? Het zijn vragen die heel waardevol zijn om deze met je moeder te bespreken (als zij nog leeft). Het is zo helend voor het hele systeem. En daarmee maak je de cirkel rond.

Dit is de eerste reactie die ik een week na de opstelling van Jacqueline mocht ontvangen: “Nu een week later kan ik je vertellen dat er een grote stroom aan ontwikkelingen is ontstaan, soms sta ik er nog versteld van, maar ook dit te gekke energieveld voelt eigenlijk weer als heel normaal, en vooral meant to be!” “Mijn dank is Groots! ” Lees verder haar ervaring in de testimonial.

Misschien vind je een stukje herkenning in het verhaal van Jacqueline en wil je zelf onderzoek doen naar jouw eigen geboorteverhaal en de patronen en overtuigingen die daaruit voort zijn ontstaan.  Samen kijken we naar jouw geboorte en jonge-kind jaren. Het bewustzijn van deze ervaring maakt dat je met een zachtere blik naar jezelf gaat kijken en je opent voor LIEFDE.

Je bent onvoorwaardelijk welkom in mijn praktijk.

Van hart tot hart…..