Herken je dit?

Heb je soms het gevoel dat je alle ballen hoog in de lucht moet houden. Je voelt je net een duizendpoot en bent met 1000 en één ding tegelijk bezig. Vrouwen zijn heel goed in multitasken. Maar het bestaan kan ook wel eens eenzaam voelen. Het gevoel dat je er alleen voor staat en alles alleen maar rust op jouw schouders. Het is soms een hele kunst om lief te zijn voor jezelf en je grenzen aan te geven. In plaats daarvan blijf je maar doorrennen en voor de ander klaar staan. Wat je doet is uiteindelijk uit verbinding gaan met jezelf en juist daar begint alles. Voelen wat je echt nodig hebt en jezelf datgene gunnen uit liefde voor jezelf.

Kun je je voornemen om jezelf elke dag een adempauze te gunnen?

Een paar minuten stilte en helemaal even een moment voor jezelf te nemen, waarin je niet wordt gestoord. Dan is deze oefening voor jou.

Ga eens in stilte op ontdekkingstocht. Neem eens elke dag drie minuten de tijd om je aandacht naar binnen te richten en focus op je ademhaling. Je tong ligt los in je mond en ontspan. Luister naar je rustige ademhaling en laat je adem als een cirkel door je lijf bewegen. Sluit je ogen en richt je aandacht op je voeten, terwijl je langzaam in en uit ademt. Ga verder met het richten van je aandacht naar je knieën, bovenbenen, buik en hart. Luister naar je hartslag. Pas je adempauze elke dag eens toe in je systeem. Meer dan drie minuten rust heb je niet nodig om je levendig, fris en alert te voelen. Gun je een moment van stilte elke dag opnieuw. Zorg voor jezelf zoals je ook voor een kind zorgt.

Bij elke inademing breng ik rust in mijn lichaam. Bij elke uitademing glimlach ik. Ik blijf in het moment van nu en ervaar het grote wonder van dit moment.

Thich Nhat Hanh.

Zelfliefde en zelfzorg is de sleutel tot ons zelfhelende vermogen.

Heb je behoefte aan stilte, er even tussenuit, tijd en ruimte voor jezelf maken en hoofd en hart verbinden. Op zondag 15 mei geven wij onze Lente Retreat ‘Reconnection’, in het hart van de natuur. De Lente Retreat vindt plaats in het prachtige klooster Nieuwkerk in Goirle. Deze retreat is een cadeautje aan jezelf. Een ontspanningsdag voor vrouwen die de diepere verbinding met zichzelf willen ervaren. Beleef een volledig verzorgde inspiratie dag, waarbij je raakt verbonden met de diepe wijsheid in jezelf en de natuur. Temidden van een prachtig natuurgebied in een bosrijke omgeving. Deze dag geeft je een gevoel van thuiskomen in jezelf. Dat beloven we! Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten. Van hart tot hart.

Reserveer hier jouw plek voor onze retreat.