Heb je wel eens het gevoel dat het je aan tijd ontbreekt? Er zitten 24 uur in een dag en wat doe je zoal op zo’n dag. Ik hoor regelmatig om me heen mensen zeggen dat ze te weinig tijd hebben. Te weinig tijd om te reflecteren met collega’s, te weinig tijd om te sporten of spontaan iets met vrienden af te spreken, te weinig tijd voor creatieve uitingen…..  En wanneer je ook nog eens een druk huishouden hebt met kinderen, waar plan je dan ruimte in om nog iets leuks te doen. Heb je het gevoel dat je daarin tekortschiet, dat je jezelf voorbijloopt. Dat je balanceert tussen werk, gezin en partner en je ook nog moet staande houden tussen de chaos van alledag. Dan ben je niet de enige. Ik heb jaren in een trein gezeten die doordenderde. Totdat ik door het noodlot werd stilgezet en ik tot besef kwam dat tijd en controle een illusie zijn. Op dit moment balanceren er veel mensen op het randje van een burn-out. Er is maar één manier en dat is door uit de trein te stappen en te kijken waar je werkelijk heen wilt. En zo is het bijna met alles in het leven. Voel eens of je nog op koers ligt. Voel wanneer je ook eens op het rempedaal mag of zelfs moet drukken. Pas dan geef je jezelf de ruimte om te ontdekken en te ervaren.

Wat als we tijd als onze vriend beschouwen?

Door terug te gaan naar de kern van het leven, leer je te beseffen dat tijd zelfs een illusie is. Als jij jouw leven laat leiden doormiddel van tijd, dan leef je niet naar jouw volle mogelijkheden. Er is geen tijd, alleen het hier en nu. Het is belangrijk om voor jezelf in te zien dat je nog altijd kunt uitstappen in een trein die doordendert. Door jezelf alle rust en ruimte te geven en dingen op zijn beloop te laten en niet overal op te reageren, leer je meer te leven vanuit Zijn. Jonge kinderen zijn hierin onze grote leermeesters van nu. Zij hebben geen besef van tijd en bewegen mee in het moment.

Trouw aan jezelf zijn, maakt gelukkig en sterk.

Stel jezelf verspreid over de dag de volgende vragen. Hoe gaat het eigenlijk met mij? Wat zou ik op dit moment kunnen doen om me goed te voelen? Waar in jouw leven laat je je (mis)leiden door gevoelens of door jouw gedachten? Waar nemen gevoelens en gedachten de leiding over jou en laat je je meeslepen in een stroom die je eigenlijk helemaal niet wilt? Welk oordeel heb je over jezelf?

Onderzoek en observeer met vriendelijkheid voor jezelf. Wil je dat er een andere wereld voor je opengaat, doorbreek dan de cirkel om het anders te gaan doen. Zorg goed voor jezelf en luister naar je lichaam. Trouw aan jezelf zijn, maakt gelukkig en sterk.