Je kent het vast wel dat je hoofd aanvoelt als een mallemolen die maar blijft malen met allerlei ideeën, to-do’s, oordelen en piekergedachten. Help ik ben te veel in mijn hoofd aan het leven. Ik weet niet meer wat ik voel, ik kan niet luisteren naar mijn gevoel, ik weet niet meer wat wel of niet goed voor mij is. Ik vind het moeilijk om in mijn lijf te komen. Herken je deze gedachten? Ik heb in mijn leven heel wat tijd in mijn hoofd gespendeerd. Ik noemde mezelf een wandelend hoofd. En kon ik maar moeilijk bij mijn gevoel komen. Overigens had ik dat nooit geleerd van mijn ouders. Laat staan dat ik wist dat ik nog een lijf had dat ook kon voelen. Dicht bij jezelf blijven, bij je eigen gevoel waarin je autonomie ervaart en zelf aan het roer staat is tegenwoordig een hele uitdaging. Hoe vaak laat je je wel niet meevoeren in de energie van een ander die een haakje aan jou ophangt. Bijna 24/7 staan we in contact met andere mensen. En kunnen er daardoor energielekken ontstaan, waardoor je onbewust uit verbinding raakt met je Zijn.

Terug naar de basis.

Er is een goede remedie tegen om uit ons hoofd te komen en dat is de natuur. Terug naar de basis. De natuur is onze eerste natuur en heeft een hele helende werking op ons brein en welzijn en laat ons een enorme rijkdom zien. Als je de tijd neemt om te leren voelen en de verbinding met je lijf opnieuw aan te gaan, ontstaat er rust en ontspanning. Alles wat je ziet in de natuur is een stukje van jezelf, ook al herken je dit niet altijd omdat we veelal met ons hoofd te gejaagd zijn en uit verbinding zijn met onze eigen kern. Maar wanneer je gericht leert kijken naar de natuur, kun je veel over jezelf leren. Want alles om je heen vormt een spiegel voor jouw binnenwereld.

Stel jezelf eens de volgende vragen.

Patronen en cyclische processen in de natuur vinden ook in onszelf plaats. Daarom kan de natuur je helpen tot antwoorden en inzichten te geven. Vragen als ben ik voluit aan het leven of word ik geleefd? Gun ik mijzelf de juiste voeding? Voel ik mezelf opgedroogd? Welke richting ga ik op? Waar is het mistig in mij? In hoeverre laat jij je ondersneeuwen? Is er iets wat anders uitpakt dan je had gehoopt? Kijk eens of de verwachtingen die je in je leven koestert wel reëel zijn. Waar houd je aan vast? Wil je controle uitoefenen waar het niet kan? Is je blik open? Kijk eens waar jij de energie vasthoudt en waar het meer mag stromen. Voel eens waar je meegaat in de stroom, terwijl dat misschien diep van binnen tegen de stroom in voelt. Onderzoek met liefde. Van de natuur kun je veel leren!

Wanneer je meer aandacht gaat geven aan dat wat goed voor je voelt, door jezelf meer ruimte te geven en te gunnen uit liefde voor jezelf, zul je je anders gaan voelen en leer je jezelf steeds beter kennen.

Terug naar de basis in het hart van de natuur.

Deze week is het zover. Op zondag 15 mei geven wij de Lente Retreat “Reconnection’ in het hart van de natuur in Klooster Nieuwkerk Goirle. Een ontspanningsdag voor vrouwen die de diepere verbinding met zichzelf willen ervaren en de natuur. Beleef een volledig verzorgde inspiratiedag. Een cadeautje aan jezelf. Een dag die je het gevoel geeft van thuiskomen in jezelf. Dat beloven we!

Schrijf je hier in (Er zijn nog drie plekken vrij).

Wij ontmoeten je graag van hart tot hart.