We willen weer vrijheid. We zijn met zijn allen zo langzamerhand hélemaal klaar met de verantwoordelijkheden en de verplichtingen die we ruim een jaar geleden opgelegd hebben gekregen en waarbij stukje bij beetje steeds meer vrijheden werden ingeperkt. Het goeie nieuws is dat er periode aan líjkt te komen waarin weer veel meer kan en waarin we weer voor een groot deel terug kunnen naar wat ooit normaal was. Nog even en dan hebben we onze vrijheid misschien weer helemaal terug. Maar kijk nú eens even wat verder. Kijk eens dieper in jezelf en probeer eens eerlijk antwoord te geven op de volgende vragen. Ben jij écht vrij? Heeft vrijheid voor jou alleen maar te maken met de regels die de overheid ons oplegt in deze coronatijd? Ben je in staat om je eigen keuzes te maken en de dingen te doen die je graag wilt doen vanuit een verlangen, zonder jezelf te beperken door allerlei vooroordelen? Of ben je daarin vooral afhankelijk van anderen? Wat is het verlangen van je hart? En durf je dat hélemaal te volgen, wát de buitenwereld er ook van vindt en met wélke beperkingen je ook te maken hebt?

Vrijheid heeft álles te maken met authenticiteit.

Je kunt een heel specifiek verlangen hebben. En tegelijkertijd het gevoel hebben dat dat niet OK is. Bijvoorbeeld omdat je ouders je dat vroeger duidelijk maakten. Of omdat je gemerkt hebt dat anderen je buitensluiten als jouw verlangen maatschappelijk (nog) niet geaccepteerd is. Je kunt bij een bepaald verlangen ook schaamte of schuld voelen, waarmee je dus eigenlijk een oordeel over jezelf hebt en geen vrede in jezelf kunt voelen. Met als gevolg dat je verlangen blijft knagen, je je ziel geen ruimte geeft om te ervaren en je jezelf dus eigenlijk gevangen houdt in een web van negatieve gedachten en emoties. En je wérkelijke vrijheid daarmee dus ook ver weg blijft.

Trouw worden aan jezelf.

Vrijheid is vooral: het leven leven dat geleefd wil worden. In harmonie en vrede met jezelf leven en in overgave vanuit je hart. Dat vraagt om het bevrijden van datgene dat diep in jou leeft en dat naar buiten wil komen; het volgen van het verlangen van je hart. En daarvoor is het vooral nodig om te luisteren naar je innerlijke kompas en om trouw te worden aan jezelf. Er zijn verschillende manieren om dichter bij jezelf en bij je authenticiteit te komen, zoals bijvoorbeeld via beweging, in de natuur. De natuur werkt namelijk heel bevrijdend en trekt zich niets aan van de chaos waarin we ons soms bevinden. Als je je met de natuur verbindt, verbind je je ook met jezelf. Je creativiteit laten stromen werkt ook heel krachtig. Door te gaan schilderen, te tekenen of te schrijven laat je vanuit je authenticiteit een stukje magie ontstaan, waardoor je gemakkelijker bij je intuïtie komt. Ook een spiegelopstelling helpt je om daar te komen waar je wilt zijn. Je gaat je belemmerende overtuigingen en emoties onder ogen zien, zodat je gemakkelijker bewuste keuzes kunt maken vanuit je kern; vanuit wie jij in essentie bent. En daarvoor ben je natuurlijk van harte welkom in mijn praktijk. Ik gun je van harte dat jij je wérkelijke verlangen kunt volgen en dat je gaat ervaren hoe het is om wérkelijk vrij te zijn. Dan hoef je uiteindelijk geen enkele beperking meer te voelen, wát er in de buitenwereld ook allemaal gebeurt.