Als dit onderwerp je pakt, dan “moet” je waarschijnlijk veel in je leven. Misschien heb je een groot gevoel van verantwoordelijkheid naar jezelf, naar je partner, je kinderen of naar andere mensen om je heen. Ook in werksituaties is er veelal sprake van “moeten”. Maar met “moeten” leggen we onszelf een enorme druk op en die druk put ons op een gegeven moment uit. Natuurlijk is het allemaal heel logisch verklaarbaar want er moet elke maand weer geld worden verdiend om de hypotheek of de huur te kunnen betalen en er moet brood op de plank komen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet langer meer van alles “moet”? Het geheim zit hem in bewustwording. Door je bewust te worden van wat je zo dagelijks allemaal van jezelf “moet”. En door dat te leren ombuigen in “mogen”.

Leer de vreugde te voelen van wat je allemaal “MAG”.

De bekende tantragoeroe Osho deed ooit zijn beroemde uitspraak: “You’re not your body….you’re not your mind. You’re something far behind.” En dat heeft alles te maken met de onuitputtelijke levenskracht die in ons allemaal aanwezig is. Onze natuurlijke levensstroom, die ons in staat stelt om het leven onvoorwaardelijk te leven en om de vreugde van alles, zelfs van ons dagelijks leven, in het nu te ervaren. Die energie, die kracht en vooral de vreugde die dat met zich meebrengt, gaan we ervaren op het moment dat we “moeten” ombuigen in “mogen”. En dat betekent ook dat we daar even wat voor mogen doen, namelijk ons bewust worden van wat we nou eigenlijk allemaal “moeten” en waar we onszelf zo mee onder druk zetten. Elke keer dat als je de angst voelt om niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Word je op dat moment bewust van het feit dat je áltijd een keuze hebt. En dat je datgene wat je doet, “mág” doen in plaats van het te “moeten”. En vraag jezelf op zulke momenten af: “Waar wil ik de controle over hebben?”, “Waar voel ik dit in mijn lijf?” Voel je daarbij een bepaalde spanning? Ga dan eens even rustig zitten en adem naar de plek waar je pijn, ongemak of een blokkade voelt. En realiseer je: “Ik mág doen wat ik doe.” Je zult merken dat je dan in een andere dimensie terecht komt en een andere energie kunt voelen. Wat in dergelijke situaties trouwens ook heel erg ondersteunt, is het opzoeken van de natuur; die heeft een enorm helende en kalmerende werking op ons brein en welzijn.

Laat dit bericht een wake-up call voor je zijn.

Zelf werd ik in mijn leven meerdere malen op een pijnlijke manier geconfronteerd met het feit dat het roer om mocht. Dat ik de dingen in mijn leven anders kon gaan doen, om uiteindelijk meer zingeving en vreugde te kunnen ervaren. Simpelweg omdat ik me realiseerde dat de dingen die ik deed en waarvan ik dácht dat ze heel belangrijk waren, opeens totaal onbelangrijk bleken. Dat gun ik jou ook van harte. Laat daarom dit bericht een wake-up call zijn en gooi het voortaan over een andere boeg. Zie wie je bent, wat belangrijk voor je is en wat jou vreugde geeft. En zet de stappen die daarbij horen. Mocht je daar ondersteuning bij willen, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk.