De beste relatie die je kunt hebben is de relatie die je hebt met jezelf.

Maak verbinding met jezelf en kom weer bij de kern van jouw verlangen.

In je hoofd kan het soms flink verwarrend zijn, want sta je wel eens stil hoe vaak je gedachten hebt die helemaal niet waar zijn? Ik ben niet goed genoeg, ik hoor er niet bij, ik ben het niet waard, ik word niet gezien, niemand die er op mij zit te wachten, op zoek zijn naar steeds maar weer die bevestiging om goed genoeg te zijn.

Stel je jezelf eens de vraag, hoe waar het is het wat je denkt en wat de gedachte bijdraagt aan de relatie tot jezelf. Hoe vaak zijn we onszelf kwijtgeraakt in de relaties met anderen. Het zijn vragen die duidelijk maken dat we uit verbinding zijn geraakt met onze eigen energiebron.

Wellicht herken je het gevoel dat je wordt leeggezogen, alsof iemand een haakje aan je ophangt die je aandacht vasthoudt. Dit gevoel is inherent aan alsmaar beschikbaar zijn voor anderen. Ongemerkt stemmen we ons af op de ander en juist daarmee verliezen we het contact met onszelf. We worden hier vrijwel dagelijks mee geconfronteerd, zo ook met ons gebruik van Social Media dat van grote waarde kan zijn; mits we daar bewust mee omgaan.

Wanneer de relatie met jezelf in harmonie is met wie je bent, ervaar je harmonie in al je relaties.

Maar daar ligt juist veelal het probleem. De verbinding die je ervaart met jezelf is namelijk een heel belangrijk aspect in elke relatie die je hebt met anderen. Door alle onrust om ons heen is het veelal moeilijk om de diepe verbinding met jezelf te voelen. Je staat de hele dag aan en er is nauwelijks nog ruimte voor aandacht voor jezelf. We zijn gevoelswezens en alles heeft invloed op alles, dus ook onze buitenwereld vormt een spiegel voor onze innerlijke binnenwereld. Het blijft elke keer weer belangrijk om te finetunen met jezelf en dichtbij jezelf te blijven en dat is tegelijkertijd ook veelal onze grootste uitdaging. Wanneer je aan de relatie met jezelf werkt zal de relatie met de ander in positieve zin veranderen. 

Kom thuis in jezelf.

Hoe fijn is het om meer rust te ervaren, waarbij je helemaal thuiskomt in jezelf en de verbinding voelt met wie je ten diepste bent. Wanneer je er volledig voor jezelf kunt zijn, pas dan kun je volledig beschikbaar zijn voor een ander vanuit de pure liefde van jouZelf.