Heb je het gevoel dat je relaties maar niet lukken en loop je elke keer weer tegen dezelfde problemen aan? Voel je angst om verlaten of afgewezen te worden? Vind je het diep van binnen spannend om iemand echt dichtbij te laten? Herken je dit?
Bindingsangst en verlatingsangst zijn polariteiten die elkaar afwisselen en aantrekken. Ze ontmoeten elkaar binnen de relatie met de ander. In de ene relatie lukt het niet om een ander volledig toe te kunnen laten en krijg je het benauwd van het idee van een vaste relatie. In een andere relatie speelt overmatige jaloersheid op en vertoon je claimgedrag. Ben je bang om alleen te zijn en wil je dat de ander veel en vaak bij je is. En zo ontstaat de eeuwige liefdesdans van aantrekken en afstoten.

De invloed van jouw geboorte op je liefdesrelatie.

Je staat er vaak niet bij stil, maar wist je dat de fases rondom je geboorte van grote invloed kunnen zijn op de liefdesrelatie(s) die je aangaat? We onderschatten vaak hoe belangrijk de start van je leven is voor het gevoel van veiligheid en verbinding. De verbinding met je moeder is van wezenlijk belang voor de verbinding in al je relaties. Je bent als kind afhankelijk van je moeder als eerste hechtingsfiguur. Als daar iets mis is gegaan in de verbinding tussen jou en je moeder, tijdens of na de bevalling of zelfs nog tijdens de eerste 9 maanden in de buik van je moeder, kan dit pijnlijke gevolgen hebben in je latere leven. Onbewust voel je een aantrekkingskracht tot personen die ook niet in staat zijn met zichzelf te verbinden. Bepaalde behoeftes die niet zijn vervuld die je als kind nodig had, zoek je dan binnen je relatie, zonder dat je het door hebt.

Gelukkig is er iets aan te doen.

Op het moment dat je zelf het onbewuste stuk van jouw geboorteperiode aankijkt, verandert je leven. De sleutel ligt in de diepere verbinding met jezelf. Van jezelf houden vraagt om liefdevolle aandacht en ruimte voor jezelf. Elke keer voelen wat er in jou speelt om de relatie die je hebt met jezelf te verbeteren. Oprecht lief zijn en zonder oordeel naar jezelf durven kijken, is veelal het moeilijkste wat er is. Het vraagt om moed en zelfcompassie. Pas als het lukt de liefde in jezelf te laten groeien, ben je in staat om je op een gezonde manier te verbinden met een ander. Wil je graag oude patronen doorbreken die jouw liefdesrelatie in de weg staan vanuit ondersteuning in een veilige bedding? Ik begeleid je graag van hart tot hart….

Je bent welkom, precies zoals je bent.