Zeg jij ja tegen alles wat goed voor jou is? Kun je de dingen bij de ander laten wat van de ander is? Leef je op jouw voorwaarden? Voel je je van betekenis en waardevol? Dat betekent dat je jezelf ziet, dat je je eigen individu durft te zijn en de dingen doet waar je blij van wordt. Dat je je eigen keuzes maakt die passen bij wie je werkelijk bent. Je kunt nee zeggen tegen de mensen die jou niet meer dienen. Je bent niet meer afhankelijk van de waardering van een ander. Je neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Omdat je het jezelf gunt en waard vindt. En dit is precies het belang van een gezonde dosis eigenwaarde. Je bent zacht en liefdevol voor jezelf en tegelijkertijd voel je je krachtig.

De eerste stap naar bewustwording.

Maar dit voelt niet bij iedereen zo. Vaak heb je allerlei stemmetjes in je hoofd die je domineren. Ze zeggen dat je het niet waard bent, ik ben niet goed genoeg, ik kan dat toch niet, ik hoor er niet bij, ze zien en horen mij toch niet, alles wat ik doe mislukt…. Of je denkt, anderen zijn beter, slimmer, mooier…… Geloof me dat je jezelf met deze gedachten heel erg klein houdt. De eerste stap naar bewustwording is dat je je gedachten niet bent, ze komen van je innerlijke criticus, maar je bent ze niet. Ze zijn veelal niet gebaseerd op feiten, maar op verhalen die je jezelf steeds verteld. Jouw belemmerende overtuigingen stammen uit een verleden, waarin je moest gehoorzamen, waarin er misschien geen plek en ruimte was voor jouw autonomie en authenticiteit. Mocht je je nergens mee bemoeien. Of was er geen ruimte om je eerlijk uit te spreken, er werd niet naar jou geluisterd. Je hebt je altijd aangepast zoals de ander wil dat jij je gedraagt. Op die manier leef je niet meer je eigen leven, maar dat van de ander, om je geaccepteerd te voelen en om erbij te horen.

Leef volgens je eigen waarde.

Belangrijk is om anders te leren denken. Om anders te leren denken vanuit het weten, is het nodig om het eerst te voelen. Wanneer je de dingen echt gaat voelen, ga je ook begrijpen waarom je de dingen doet zoals je ze doet en doorbreek je een vicieuze cirkel in jezelf. De mind is enorm flexibel. Je maakt een bewuste keuze voor gedachten die jouw eigenwaarde vergroten. Hoe sterker jouw eigenwaarde wordt, hoe meer positiviteit er in jouw leven komt, omdat je het ook kunt ontvangen. En zo wordt jouw leven fijner, aangenamer en meer in harmonie met jezelf. Je gaat je eigenwaarde leven op de manier zoals het voor jou goed voelt……Hiervoor gaan we terug naar de basis, waar het voor jou allemaal begon.

Je bent welkom in mijn praktijk, precies zoals je bent.