Deze tijd nodigt ons uit om naar binnen te keren, te voelen wat er diep binnen in ons gehoord en gezien wil worden en erkenning mag krijgen. Het vraagt om de liefdevolle omarming van onszelf. Het hart vraagt om diepe verbinding te maken. Leven vanuit je hart is de grote uitdaging van deze tijd. Deze tijd vraagt om verandering, om groei in bewustwording en los te laten wat niet meer dient. Het vraagt om anders te denken, te voelen en te handelen en de verbinding te zoeken met ons hart. En wat mij betreft de enige koers die je kunt varen. Dit kan heel spannend zijn, maar het geeft je uiteindelijk de grootste voldoening.

Je hart is een plek van verbinding en compassie.

Je hart is het orgaan dat ervoor zorgt dat alle lichaamscellen van zuurstof worden voorzien van leven. Het is je kern, je centrum. Wanneer je leeft vanuit je hart, dan leef je vanuit wie je in essentie bent. In je hart ben je heel, gelukkig en precies goed genoeg zoals je bent. In je hart is overvloed aan liefde, dankbaarheid, warmte, vertrouwen en verbinding. In je hart weet je dat er genoeg is voor iedereen. Sta je in verbinding met je hart, dan zal het je helpen uit te spreken over de dingen die niet meer passend zijn voor jou. Soms maken we keuzes die worden geregeerd door angst. Op zo’n moment leven we dus niet meer vanuit het hart. Sterker nog, het hart kent geen angsten. In een dolgedraaide wereld vraagt het hart om stilte, om te vertragen, om een beetje langzamer te gaan. Een stapje terug te nemen, te observeren en de ruimte te creëren die het nodig heeft om te doen wat goed voor je voelt. Het hart vraagt om net iets verder te kijken dan dat we met het eerste oog zien. Het vraagt om gezond te leven, het vraagt om aandacht voor jezelf te hebben. Want je hart is ook een plek van verbinding en compassie. Dat je deel bent van een groter geheel, daar waar je weet dat alles wat leeft met elkaar verbonden is. Daar waar onvoorwaardelijke liefde leeft.

Wees de trilling van liefde.

Liefde is een bron van kracht. Liefde maakt het onmogelijke mogelijk. Liefde brengt rust en plezier en kan ook helderheid geven. Vanuit liefde voor jezelf, kunnen problemen veranderen in mogelijkheden om dieper tot de kern van het leven te dringen. Geef jezelf daarom een overvloed aan liefde en stap in een andere werkelijkheid. Hoe meer liefde je aan jezelf kunt geven, hoe meer je kunt weggeven. Accepteer zoals je bent, je bent goed genoeg zoals je bent. Geef je hart lucht en ruimte die het nodig heeft en blijf trouw aan jezelf. Je geeft daarmee niet alleen jezelf een prachtig geschenk, maar ook aan de wereld.

Van hart tot hart wens ik je warme liefdevolle feestdagen en een gezond en verbindend 2022. Heb lief.