De relatie met je moeder is de moeder van al je relaties.
De moederwond kan een groot thema zijn in je leven en van invloed zijn op al je (liefdes)relaties. Of je nu een man of een vrouw bent. Wij worden als mens allemaal geboren door het vrouwelijke en dat kan ook niet op een andere manier. Negen maanden heb je in de buik van je moeder gewoond, voordat je ter wereld kwam. Hoe was het in deze ruimte? Welke ervaringen heb je opgedaan? Voelde het als een warm welkom? Wat waren de omstandigheden toen je moeder zwanger was van jou? Hoe was de opvoeding van je moeder? Welke traumatische ervaringen heeft zij zelf meegemaakt? Welke pijn heeft zij overgedragen afkomstig uit haar niet geleefde leven? Hoe ben je geboren? Mocht je zelf kiezen of werd er voor jou gekozen? Werd er geduwd en aan je getrokken? Was er sprake van een zachte landing? Ben je opgevoed in een veilige bedding?

Een Bron van kracht. 

In je moeders baarmoeder ligt jouw oorsprong. De antwoorden op bovenstaande vragen vormen jouw fundament. De basis die jouw leven heeft gevormd tot wie je nu bent. Het helen van de moederwond is een enorm belangrijk stuk. Als je het moederstuk onderzoekt, kan het een bron van kracht worden. Het geeft je meer ruimte en vrijheid om je eigen ontwikkeling te sturen. Zelfs als je nog moeder wilt worden is het heel waardevol om je eigen ervaring van de band die je hebt met je moeder te begrijpen! Het is een heel waardevol reflectie proces om jeugdtrauma of van andere opgelopen wonden te helen. Als kind doe je er alles aan om de acceptatie van je moeder te krijgen. Je kunt als volwassene nog steeds de strijd voelen in alles wat je doet. Je kunt het idee hebben dat je nooit goed genoeg kan doen. Met als gevolg dat je streeft naar gedragsmatige perfectie. Misschien was je moeder onvoorspelbaar of was je er om de emotionele gevoelens van je moeder op te vullen. Je staat altijd aan en bent heel alert. Misschien was je moeder kil en ongevoelig en kreeg je weinig positieve complimenten. Als kind leer je dan al snel te pleasen. Het zijn maar een paar voorbeelden. Wanneer jouw moeder niet vervuld is in haar eigen kindbehoeften en niet de liefde kon geven waar jij zo naar verlangde, kan dit grote gevolgen hebben en een grote rol spelen in jouw volwassen leven nu.

Wat vraagt het van je?

Het helen van het moederstuk vraagt om een dieper onderzoek in jezelf om je leven te helen. En met helen bedoel ik verbinding maken met de geleefde ervaringen en daarmee de pijn toelaten die daarmee samenhangt, zonder oordeel naar jezelf. Dat kunnen verschillende onderdrukte emoties zijn als boosheid, verdriet, schaamte, eenzaamheid, verwarring, rouw. Helen zorgt ervoor dat je weer balans voelt en jezelf weer op de juiste plek zet in je leven.

Wat brengt het je?

* Je voelt de liefde voor jezelf stromen.
* Je ervaart een gevoel van goed genoeg zijn.
* Je gaat voorbij aan je eigen tekortkomingen, angsten en verdedigingen en daarmee kan je  je hart verzachten.
* Je kunt je eigen grenzen voelen.
*Je gaat je eigen-waarden leven.
* Je voelt je verbonden met wie je bent, je authenticiteit.

Terug naar de oorsprong.

De Moederwond, terug naar de oorsprong is een prachtig verkort traject op maat, dat je leven verrijkt en dat voor het grootste deel uit proceswerk bestaat. Daarnaast leer ik je ademhalingsoefeningen en lichaamsgerichte vaardigheden die je kunt integreren in het dagelijkse leven. Je ontvangt drie uitgebreide opstellingen van ongeveer 2 uur. In deze opstellingen komen alle delen van jezelf aan bod. De geboorte-jongekind opstelling duurt 3 uur. Je kunt me in deze periode naast de sessies, vragen stellen als dat nodig is. Je ontvangt in dit traject dus alle aandacht en ondersteuning die je nodig hebt. Verbind je hier voor meer informatie over het helen van de moederwond.

Voel je onvoorwaardelijk welkom in mijn praktijk. Open jezelf liefdevol, met aandacht….

Van hart tot hart……