Veel mensen hebben last van vermoeidheid en moeite om zich nog te kunnen ontspannen. We lopen vermoeid rond en staan de hele dag aan. Wat leven we voor en geven we door aan onze kinderen? Veel kinderen worden zoet gehouden met een schermpje als het even zo uitkomt. We weten diep van binnen dat het ons niet gelukkig maakt. Het vraagt om eerlijkheid en zuiver naar jezelf te zijn. Je voelt je verantwoordelijk voor hetgeen wat je doet en blijft op die manier in cirkeltjes ronddraaien, dat veelal geen oplossing biedt. Veelal dragen we verantwoordelijkheden op onze schouders mee die eigenlijk helemaal niet van onszelf zijn, waardoor het alleen nog maar zwaarder wordt. We raken zo steeds meer verwijderd van onze eerste natuur. Herken je dit?

De sleutel ligt bij jezelf.

We zijn geneigd om het voor de ander zo goed mogelijk te doen, het hen naar de zin te maken en voor de ander te zorgen. Je voelt je schuldig als je eens een keer nee zegt. Je hebt moeite je grenzen aan te geven en op te komen voor jezelf. Om hulp vragen vind je lastig. Je wilt vaak anderen niet tot last zijn dus besluit je om het alleen te doen. Het steeds maar weer voor de ander klaar staan en uitreiken naar de ander is een patroon dat diep in jezelf verankerd kan liggen. Je hebt angst om afgewezen te worden, het gevoel niet goed genoeg te zijn, je voelt je niet gezien, gehoord en gesteund.
Wat het van je vraagt is een zachte en milde benadering naar jezelf, waarin je jezelf gaat zien wie je bent. Waarin je je grenzen kunt voelen en liefdevol kunt aangeven. Begrijp me niet verkeerd, want uiteraard is er niets mis mee om de ander te helpen en er voor de ander te zijn. Maar in een goede verdeling in de energie, begint het eerst bij jezelf en dan wat je voor de ander kunt betekenen.

Onderdrukking van vrouwelijke energie.

Doen en uitreiken is een beweging vanuit de mannelijke energie, naar buiten toe gericht. In deze mannelijke energie zijn wij als vrouw collectief opgevoed. Dit komt doordat er wereldwijd een onderdrukking is van vrouwen en op vrouwelijke energie. Ook onze moeder, grootmoeder en overgrootmoeder hebben deze onderdrukking ervaren. Daar kan het gevoel vandaan komen dat je je mannetje moet staan, flink moet zijn, moet doorgaan en vooral niet moet lopen zeuren.
Je houdt feitelijk een patroon in stand dat zorgt voor onbalans in jezelf en dat kost enorm veel energie. Doen en blijven uitreiken om gezien te worden, om gehoord te worden, om lief gevonden te worden om de ander tevreden te houden en maar niet te hoeven verliezen. Het patroon geef je onbewust door aan je eigen kinderen. Het stopt wanneer je in volledige verbinding met jezelf kunt ZIJN, waarmee het proces van heling kan plaatsvinden. Het vraagt om de stilte en rust in jezelf op te zoeken. Het vraagt moed, veel vertrouwen en compassie van jezelf, waarmee je je angsten kunt overwinnen en belemmerende overtuigingen kunt doorbreken. Je heelt niet alleen voor jezelf, maar voor het hele familie systeem, doordat er een bevrijding van energie plaatsvindt en daarmee een verandering.

Ontdek jouw zachtekracht.

Emotionele lasten met je mee dragen die niet van jou zijn, kan een groot thema zijn in je leven, waardoor je elke keer weer tegen verschillende situaties aanloopt die niet goed voor je zijn. Het patroon doorbreek je wanneer jij uit liefde voor jezelf gaat besluiten dat het genoeg is. Wanneer je verantwoordelijkheden gaat dragen die alleen van jou zijn, pas dan kan er iets veranderen. Wanneer je jezelf weer op de juiste plek zet in je leven, ga je je eigen bewuste keuzes maken. In mijn korte traject van drie opstellingen komen alle delen van jezelf aan bod. Je gaat voelen wat je nodig hebt zodat je weer balans en harmonie voelt. Open liefdevol, met aandacht….

Van hart tot hart…..