Relaties zijn misschien wel het belangrijkste in ons leven. Met vrienden, kennissen, familie en natuurlijk met onze partner. En in die laatste relatievorm gaat er in de communicatie heel vaak van alles mis, wat vervolgens weer tot onbegrip, irritaties, frustraties, boosheid en verdriet leidt. De reden waarom partnerrelaties vaak tot meer negatieve emoties kunnen leiden dan andere relaties, is omdat partners, zéker naarmate de relatie voortduurt, steeds dichter bij elkaar komen. Je gaat elkaar dus beter leren kennen, maar je gaat ook meer van elkaar zien, waarbij het gedrag dat je minder prettig vindt of waar je jezelf aan stoort, wordt uitvergroot. In partnerrelaties hou je elkaar dus levensgrote spiegels voor en daar heb je mee te dealen. De oplossing? Die begint zoals bij alles, in bewustwording. En daarvoor is het nodig om diep in jezelf te durven voelen.

Béide partners moeten openstaan voor groei en ontwikkeling.

De meeste relaties ontstaan vanuit een behoefte aan wat je als kind niet hebt gekregen. Je ontmoet je partner en herkent als het ware onbewust wat deze persoon je daarin te bieden heeft. Dat is natuurlijk meestal wederzijds en daardoor ontstaat er een match waarin je elkaar veel te bieden hebt. Dit kan láng standhouden. Maar als één van beide partners zich bezighoudt met groei en ontwikkeling, zoals Innerlijk Kind-werk en daarmee aan de tekortkomingen in de jeugd gaat werken (wat een drive is die van binnenuit komt), dan ontstaat er miscommunicatie en ga je in de relatie een andere energie ervaren. De richting die je ooit samen bent ingeslagen, is voor beide partners dan niet meer dezelfde.

Integratie van het mannelijke en het vrouwelijke.

Innerlijk Kind-werk is de sleutel om te helen wat er is misgegaan in je jeugd. Naar binnen keren, communiceren met je Innerlijk Kind, en op een gegeven moment jezelf leren geven wat je in feite altijd bij anderen hebt gehaald. Maar om een gelukkige relatie te kunnen onderhouden is het niet alleen belangrijk om je Innerlijk Kind te helen, maar ook om de man/vrouw delen in jezelf (jin en jang) te integreren.
Jin en jang zijn energieën die bij het mannelijke en het vrouwelijke horen en die ieder van ons in zich heeft. Jin, het vrouwelijke principe, omvat onder meer verzorging, het innerlijk, heelheid, intuïtie en het vermogen om te multitasken. Jang, het mannelijke principe, heeft vooral te maken met het scheppende, gerichtheid op de buitenwereld, het nemen van risico’s, het bedenken van strategieën en het aangaan van uitdagingen.

De combinatie van deze mannelijke en vrouwelijk energie ontstaat al tijdens de conceptie en is de totale, zuivere energie van ons gevoelswezen. Wanneer deze twee energieën niet met elkaar in balans zijn, ervaren we onrust en zijn we niet in harmonie met onszelf. En dat heeft natuurlijk zijn weerslag op de communicatie in een relatie; in die communicatie is het vooral belangrijk dat de man en vrouw zichzelf uitspreken en hun invoelende kant laten spreken. Als we dát bereiken, bereiken we ook het stadium dat we relaties niet meer aangaan vanuit een oude behoefte, maar omdat we er als mens door worden verrijkt.

Een spiegelsessie laat je zien wat er geheeld mag worden in je Innerlijk Kind, maar ook in hoeverre mannelijke en vrouwelijke energieën in jezelf mogen worden geïntegreerd. Als je daar geïnteresseerd in bent, nodig ik je van harte uit voor een sessie in mijn praktijk.