Eerder schreef ik een blogbericht over je Innerlijk Kind en over de mogelijkheid om dat Innerlijk Kind beter te leren kennen. Daarbij ging het vooral over het respecteren van je grenzen, de onbewuste ervaringen die uit je jeugd naar boven komen, het gedrag van je eigen kind dat je daarin flink kan spiegelen en hoe je je huidige omstandigheden en gedrag kunt veranderen door te luisteren naar wat je Innerlijk Kind je te vertellen heeft. Maar in je Innerlijk Kind-stuk speelt veel meer dan alleen de ervaringen uit je jeugd. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat conceptie, zwangerschap en geboorte een groot stempel drukken op ons gedrag, de relaties in ons leven, onze gezondheid, werk en op de manier waarop we het leven dagelijks ervaren. Sterker nog: de periode van conceptie, zwangerschap en geboorte is de meest kritische periode voor wat betreft het vormen van patronen in je leven. Als je dat bij jezelf wilt onderzoeken, bied ik je daarvoor nu in mijn praktijk een mooie gelegenheid.

Welke gebeurtenissen, omstandigheden of emoties speelden bij je ouders?

Tijdens de periode van conceptie, zwangerschap en geboorte kunnen zich gebeurtenissen situaties of omstandigheden voordoen die bepalend zijn voor jouw huidige leven. De gevoelens en emoties van de ouders bijvoorbeeld. Als je niet gepland en dus een ongewenste baby was, kan dat in je leven voor gevoelens van onveiligheid en voor hechtingsproblemen zorgen. Andere emoties die tijdens deze periode trauma’s in je latere leven kunnen veroorzaken, zijn agressie, woede en angst. Alles wat je moeder heeft gevoeld tijdens de zwangerschap, voelde jij ook. De stresshormonen van de moeder gaan via de placenta naar het ongeboren kind. Enige tijd geleden was er iemand in mijn praktijk die tijdens de geboorte moest vechten voor haar leven, wat in haar latere leven tot uitdrukking kwam door maar steeds te moeten strijden om haar plek in te nemen, alle lasten van een ander op haar schouders te dragen en altijd voor anderen in de weer zijn, in plaats van voor haarzelf. Overleven heeft trouwens, net als verlatingsangst, ook altijd als een rode draad door mijn eigen leven gelopen omdat ik, net na mijn geboorte, door kinkhoest, een aantal maanden in een couveuse moest doorbrengen, zonder dat mijn vader en moeder er voor me konden zijn. Het zijn maar een paar voorbeelden van situaties zoals die zich in een mensenleven kunnen manifesteren. En waarvan je de oorzaak wilt gaan begrijpen, zodat er een tijd komt waarin trauma’s zich mogen gaan helen.

Een mooie mogelijkheid om helder te krijgen wat er in jou gehoord wil worden.

Je kunt de periode van jouw conceptie tot en met je geboorte zien als een blauwdruk van je leven. Als je die blauwdruk kent, begrijp je wie je bent en krijg je antwoorden op de vraag waarom in je leven. Je ontdekt wat er in jou gehoord wilt worden en maakt een begin met heelwording. Een Innerlijk Kind- of geboortespiegelopstelling laat je voelen wat er rond dit thema gevoeld mag worden en daar krijg je in mijn praktijk alle ruimte voor.

Kennismaking of een afspraak plannen?

Wil je meer weten over het moment van de conceptie, zwangerschap en geboorte, waardoor zich mogelijk patronen hebben ontwikkeld, welke effect kunnen hebben op het leven nu. En wil je weten wat Puur Authentiek daarin kan betekenen? Tijdens een verkennend telefoongesprek kijken we hoe ik je kan ondersteunen bij jouw vraag. Je kan je gegevens hieronder achter laten, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Locatie: online (telefonisch of zoom)