Gelukkig worden heeft vooral te maken met het durven gáán voor je verlangen. Dat klinkt heel mooi, en dat is het ook. Het klinkt ook heel simpel, dát is het nou net niét. Tenminste niet altijd. Want verlangen komt voort uit je ziel. Uit het pure, authentieke deel van jezelf. Je ziel wil alleen maar leven, ervaren en van alles meemaken. Daarvoor is je ziel hier op aarde, omhuld door het lichaam dat je hebt. En die ervaringen komen voort uit je verlangen. Door te doén. Maar naast je ziel, heb je ook een andere kant; het ego. En dat kan er nogal eens voor zorgen dat je juist niét gaat doen. Dat je verlangen wordt geblokkeerd. Bijvoorbeeld omdat je een verlangen hebt waar schaamte op zit. Door (onbewuste) negatieve gedachten. Omdat je ergens van binnen gelooft dat je je verlangen niet mag leven. Of omdat je denkt dat je het niet verdient. Misschien heb je je verlangen zelfs helemaal niet helder of vind je het lastig om bij je verlangen te komen. In dat soort situaties is er één heel belangrijke graadmeter: je lichaam. Door contact te maken met het gevoel in je lichaam wordt duidelijk wat je te doen hebt als je voor je verlangen wilt gaan. En welke keuzes je daarin kunt maken.

Neemt je ego het over?

Als je geblokkeerd wordt om voor je verlangen te gaan, wordt dat veroorzaakt door het ego. Niet dat dat altijd slecht is. Je ego wil je namelijk in de eerste plaats beschermen voor gevaar; zonder je ego zou je in staat zijn om dingen te doen waar je later veel spijt van krijgt. Maar de rol van het ego kan ook flink doorslaan naar de andere kant. Angstgedachten veroorzaken die niet reëel zijn. Je krijgt dan een gevoel van bevriezen en durft geen keuzes meer te maken, uit angst om de verkeerde te maken. Het kan zelfs leiden tot een gevoel van pure machteloosheid. Alsof je geen baas meer over je eigen leven bent en een slachtoffer bent van je eigen ego. Op zo’n moment kan er zelfs heel gemakkelijk een depressie toeslaan. Zo’n situatie nodigt je uit om anders naar de situatie te kijken. Want door je verlangen te leven kun je verder groeien.

Vragen die je helpen om dichter bij je verlangen te komen.

Ik heb een aantal vragen die je kunnen helpen om in beweging te komen. Om op de bestemming te komen waar je naar verlangt. Geef het alle aandacht en neem er alle ruimte en tijd voor.

Kun jij je nog herinneren waar je als kind van droomde? Waar was je mee bezig? Sluit eens even je ogen en voel je verlangen eens? Hoe ziet dat eruit? Hoe zie jij er dan uit? Wat voel je dan? Wat gebeurt er in je lichaam, welk gevoel komt er op? Hoe staat het dan met je energie en wat straal je dan uit. Wat is het eerste wat je gaat toepassen in je leven om een leven vanuit je verlangen te creëren? Wat moet je hiervoor loslaten, datgene wat je tegen houdt om jouw verlangen te leven? Blijf met dit gevoel in verbinding, schrijf op wat je voelt. Zeg hier voluit JA tegen! Alles in jou luistert namelijk mee en zet de energie in gang! Go for it!

Leer te voelen wat er binnenin je gebeurt.

Je verlangen wil altijd gezien worden. Hoe vaak je het ook probeert te negeren; het gaat je niet lukken. Je verlangen komt voort uit je ziel en die zorgt ervoor om een weg te vinden waardoor jij dat verlangen uiteindelijk gaat leven. Als je je gevoelens daarin niet erkent, kun je erop wachten dat de signalen komen dat het anders moet. Door lichamelijke klachten bijvoorbeeld. Of doordat je gevoel ineens tot uitbarsting komt. Als je dat herkent, ben je van harte welkom in mijn praktijk. Ik help je op een liefdevolle manier te ontdekken wat je wérkelijke verlangen is en welke keuzes je daarin kunt maken. En om daardoor weer het geluk te voelen.