De tweede helft van je leven.

Ontdek jouw vrouwelijke kracht.

Je komt in je leven op een moment waarop je denkt “…is dit nu het leven wat ik echt wil leiden…”? De grote vraag is dan “…is dit het nu…”? Wie ben ik nu echt? Ben ik wel een goede moeder? Doe ik nog wel wat ik wil doen? Geef ik wel voldoende invulling aan mijn leven. Leef ik wel het leven dat ik wil leven en niet dat van een ander? Je denkt na over de eerste periode van je leven. Je hebt een partner, kinderen, een baan, twee inkomens. Eigenlijk heb je alles en toch knaagt het. Je voelt je verantwoordelijk voor alles en iedereen en hebt het gevoel dat je jezelf daarin tekort doet. Je voelt niet de diepe voldoening. Je ervaart druk zowel op werk als privégebied. Je hebt je altijd weggecijferd en nu is het jouw tijd.

Deze fase is een psychologische ontwikkelingsfase en wordt veelal ervaren als een emotionele staat van twijfel en onrust en als een keerpunt in het leven. Tijdens deze fase zijn er diverse factoren die de persoonlijke ontwikkeling kunnen beïnvloeden, zoals werk, carrière, relaties, het volwassen worden van de kinderen en fysieke veranderingen die gepaard gaan met het ouder worden.

Een kans om een diepgaande zoektocht te houden.

Deze fase gaat veelal gepaard met veel onrust en onvrede. Je hebt niet meer de energie van toen je 20 was. Je hebt het gevoel dat er iets moet veranderen in je leven. Het kan voelen als een lang gekoesterde droom die in je leeft en je nu wil verwezenlijken. Je gaat je in deze fase vooral afvragen wie ben ik en wat wil ik. Je gaat nadenken over de tweede helft van je leven en wat je hierin hebt te doen. Deze fase kan ontstaan door druk op een aantal levensgebieden zoals werk, huishouden, kinderen, partner, ouders of gezondheid. Waarin onverwerkte thema’s/trauma’s uit het verleden of het ontkennen van 1 of meerdere belangrijke eigen behoeftes een grote rol kunnen spelen.

Uiteindelijk mogen we heel blij zijn met deze fase. Het is veelal een wake-up call, waarmee we aan de slag mogen. Doe je dit niet? Dan kunnen er uiteindelijk ook fysieke problemen ontstaan, door het niet toegeven aan en het vervullen van je eigen verlangens en behoeften. Ook kan deze periode in je leven veel invloed hebben op je relatie. Belangrijk is juist dat je blijft communiceren met je partner over de gevoelens die in je leven afspelen op dat moment.

Deze fase is een kans om te onderzoeken en te ontdekken wat voor jou nu echt belangrijk is. Ga je hiermee aan de slag dan zal dit een verrijking geven op je leven en zal je de stappen en keuzes gaan maken die voor jou zijn bestemd en ga je datgene doen wat echt bij je past. Dat kan heel spannend zijn, en dat mag het ook zijn, maar tegelijkertijd is het een prachtig mooi proces. Om te kunnen groeien, moet je soms door pijnlijke processen. Je gaat dan niet meer leven zoals de ander dat van jou verwacht, maar je gaat leven wie je werkelijk bent. Jij wordt echt je authentieke Zelf en dit kan heel bevrijdend voelen.

In het 5- maanden programma kijken we samen in een veilige bedding wat er in jouw leven speelt op dit moment in het hier en nu. Een investering helemaal voor jezelf. Ik ben er tijdens deze 5 maanden helemaal voor jou.

Bekijk het 5-maanden traject